Когато прощаваш, ти по никакъв начин не променяш миналото –

...
Когато прощаваш, ти по никакъв начин не променяш миналото –
Коментари Харесай

Прошката ти дава нова възможност да започнеш всичко отначало

Когато прощаваш, ти по никакъв метод не променяш предишното – само че можеш да си сигурен, че променяш бъдещето.

Когато сме неправилно афектирани, засегнати или унизени, болката е естествена реакция. Човек е покрит с цяла гама от усеща: яд, от време на време ненавист или предпочитание да си отмъсти.

Подобни страсти въобще не значат, че сте злобен и злопаметен човек. Това е единствено доказателство, че всички сме просто хора и нищо човешко не ни е непознато.

Но негодуванието ни носи единствено вътрешни страдания и предизвиква още по-голяма болежка. И в случай че желаеме да спрем това, може да го създадем по най-естествения метод – да извиним.

Тоест да вземем умишлено решение да се отнасяме добре към този, който ни е предизвикал злото.

Това е много мъчно решение и самият развой не се случва за един ден. Освен това ще е належащо да простите освен на нарушителя, само че и на себе си, че сте си разрешили да извършите това, да не се отбраните даже.

Прошката към другите и към себе си демонстрира, че мозъкът ви е задоволително мощен и еластичен, тъй като е подготвен да одобри болежка и да се поучи от нея.

Това значи, че когато някой унищожи спокойствието ви и разбие душата ви на дребни части, вие не му го връщате, а решавате да се лекувате и да продължите напред.

Готови сте да се сблъскате със своя боязън и болежка. Готови сте да ги приемете като морска вълна, която ви събаря. И всичко това – с цел да живеете в мир със себе си.

Когато човек, на на който вярвате повече от всичко друго и обичате с цялото си сърце, ви нарани и оставя кървящи рани в душата ви, би трябвало да научите урока от обстановката.

Не плачете и не се оставяйте на страданието, представяйки се за жертва, а превърнете тази мъка на връзките в скъп житейски урок.

Всички се опасяваме от измяната, само че в случай че това се случи, намерете силата в себе си да вдигнете глава високо и да изправите плещи.

Вашата задача е да продължите напред, да живеете самоуверено живота си.

Преминаването след изменничество несъмнено не е лесна задача. Всички знаем какво е. Всички ние претърпяваме това повече от един път в живота си. Всички изпитваме болежка и отчаяние, когато сме предадени от най-близките си.

Не е загадка, че спомените за сходно нещо в никакъв случай не се заличават изцяло. От време на време пред очите се появяват фотоси от предишното, като че ли се е случило през вчерашния ден.

Факт е, че раните от измяната сами по себе си в никакъв случай не изчезват. Ето за какво би трябвало да се научите да простите, даже в случай че болката е непоносима и безусловно разрушава сърцето ви.

Никой не спори: няма да е елементарно и вашето его ще се опълчи с всички сили.

Но това е единственият метод да се отървете от болката и да продължите да живеете. Това е единственият метод да откриете вашето лично благополучие.

източник: iwoman.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР