Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото

...
Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото
Коментари Харесай

Хитринки за приготвяне на месо и картофи

Когато подготвяме обещано ядене, би трябвало да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има потребност от още една значима съставна част – кулинарните хитрости. Те се предават от потомство на потомство, само че надалеч не всеки ги знае.

Знаете ли да вземем за пример, че в случай че не сте махнали в точния момент пяната от бульона и тя се е спуснала на дъното, има метод нещата да се оправят? Достатъчно е единствено да налеете една чаша студена вода в бульона и пяната ще се издигне.

Когато вършиме пилешки бульон, не добавяйте безусловно никакви подправки в него, можете да пуснете във врящата течност единствено лук и морков. Всяка друга фалшификация убива характерния усет на прясно приготвеното пиле.

 Марината

Когато употребявате дафинов листа за чорба, незабавно след готвенето го извадете. Докато се вари супата, дафиновият лист пуска своя мирис, само че по-късно стартира да внася мъка във усета на супата и я скапва.

Пържолите ще станат по-крехки, в случай че два часа преди печенето или пърженето ги намажете със примес от оцет и олио. Същото правете и с месото за барбекю, то напряко ще се разтопи в устата. Когато пържите кюфтета, първите няколко минути са доста значими.

Огънят би трябвало да е най-силен тъкмо в тези минути, с цел да може кюфтета да заловен коричка и сокът от месото да остане в кюфтетата, а да не изтече на открито. След това огънят би трябвало да се понижи до приблизително състояние, а откакто се извърнат, още веднъж да се усили за половин минута.

 Картофи

Ако желаете да извършите ястието по-ароматно, прибавете в него шепа гъби. За да стане ястието в действителност уханно, гъбите би трябвало да са нарязани доста наситно. Ако ги обработите термично по-дълго време, те изцяло ще се разтопят в яденето.

Старите картофи стават по-вкусни, в случай че ги сварите във вода, в която сте добавили една чаена лъжичка оцет, 3 скилидки чесън и един дафинов лист. Можете да сварите старите картофи и в бульон, с цел да им придадете по-добър усет.

Колкото са по-стари картофите, в толкоз повече вода би трябвало да се варят. Ако вършиме картофено пюре, в никакъв случай не го разбивайте с миксер. Той го прави в действителност безпрепятствено, само че то бързо губи усета си. По-добре е да мачкате картофите ръчно.

Ако не желаете печеното месо да стане прекомерно изсъхнало, сложете във фурната железна съдинка с вода. А с цел да отстраните характерния усет, който се получава при пърженето на риба, сложете един недопечен картоф в олиото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР