Когато през август 2020 г. отбрана част от финансовите инспектори

...
Когато през август 2020 г. отбрана част от финансовите инспектори
Коментари Харесай

Държавни финансови инспектори станаха хотелиери на гърба на държавата

Когато през август 2020 година защита част от финансовите инспектори стартират да се сдружават в асоциация, други техни сътрудници в Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) още не подозират, че цялата работа, подета с идеална цел, внезапно ще завие към туристическия бизнес. Най-интересното е, че става дума за бизнес с държавно имущество, ремонтирано с пари на данъкоплатците.

Асоциацията на специалистите по финансов надзор в България е учредена на 10 август 2020 година от 10 души, съвсем половината от тях пенсионери. За ръководител е определен Цветан Навчев, който има стаж като началник на отдел в подчинената на финансовия министър АДФИ и е спряган за един от най-близките хора до ръководителя на организацията Георги Начев - някогашен чиновник на ДАНС.

Целите на асоциацията са доста и все идеални – повишение на експертния потенциал, одобряване на престижа, шерване на положителния интернационален опит. Основният веществен актив на сдружението обаче е държавната почивна база на АДФИ в курорта Албена, а в тази база може да гостува всеки.

Затова поражда въпросът - до каква степен е морално една асоциация, учредена от частни лица, да прибира облагата от сходен вкусен държавен парцел, ремонтиран с пари на данъкоплатците? Още по-обезпокоителното е, че всичко това е осъществено от АДФИ – институцията, която по закон е призвана да следи за изрядното и законосъобразно харчене на всеки лев от държавните и общински институции.

Чудесно имотче
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР