Когато премиерът Бойко Борисов говори, много важно е какво не

...
Когато премиерът Бойко Борисов говори, много важно е какво не
Коментари Харесай

Борисов към американците: Знам си урока - защо носите тояга ?!

Когато министър председателят Бойко Борисов приказва, доста значимо е какво не споделя. Изявлението му през днешния ден в Министерския съвет дружно с небивало огромната американска експертна делегация показва съвпадане с мненията на американците по всички въпроси като се изключи един.

Военно съдействие - прелестно (купуваме изтребители за милиарди, хиляди американци се образоват в Ново село). Международна сигурност - всички сме за мир, както на Балканите, по този начин и в Близкия изток (и на състезанията " Мис свят " - бел. ред.). Енергетика - взехте ми думите от устата със " стратегическия газов хъб ", диверсификацията на газовите доставки и строителството на АЕЦ " Белене " (за да не вършим неекологичен ток от въглища). Визи - ще паднат след месец и половина или по-нататък (защото към този момент се клатят при под 10% отводи на визови поръчки, макар че наложителният най-малко е под 3%). Търговско съдействие - летим нагоре с 36% (до скромните за страна като Съединени американски щати 1,3 милиарда долара), само че в случай че прибавим и вложенията през Холандия (пардон, Нидерландия - бел. ред.), ще станат двойно повече. Остава Съединени американски щати да ни поддържат за присъединението ни към Организацията за икономическо развиване и съдействие, " по този начин да се каже тази организация на белите страни " (това прозвуча малко расистко, само че в положителния смисъл - бел. ред.).

Обаче се оказа, че американците са пристигнали и за друго. Зам-помощник държавният секретар Матю Бойс изброи тематиките, които ги интересуват. Той сподели: " Очакваме с неспокойствие да стартираме работа по укрепването на върховенството на закона в България ”. Премиерът се престори, че нищо не е чул, само че в края на изказването си подмятна: „ Българите обичат, ласкаят се, когато видят напъните на велики сили да се отнасят с почит и почитание с нашия горделив народ, тъй като сме и чепати малко, когато ни натиснат повече, в сравнение с можем да понесем ”. Точно това той не може да понесе и му идва допълнително. Американците по тази причина си носят тоягата, с която го тикат в вярната (по тяхно виждане) посока, както предлагаше тогавашният дипломат Джон Байърли.

Хубаво е, че Борисов отлетя незабавно за среща с Путин и Ердоган, които в никакъв случай не му натякват за корупцията в България. " И аз не мога да не отговоря със същия жест на вежливост на турския сътрудник (Реджеп Ердоган - бел. ред.) - по-голям, де, той е президент ", изрази откровена топлина министър председателят във връзка защитата на границата. Но евентуално имаше поради и другите добрини, които чака от тези, двамата.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР