Когато паркирате или просто маневрирате с ниска скорост често ентусиазирано

...
Когато паркирате или просто маневрирате с ниска скорост често ентусиазирано
Коментари Харесай

Воланът от край до край: Вредно ли е?

Когато паркирате или просто маневрирате с ниска скорост постоянно въодушевено въртете кормилото и всеки водач най-малко един път е " удрял " кормилото в края на оборотния му цикъл. Знаете ли обаче по какъв начин това се отразява на механизма?

Отговорът е, че при колите с електрически усилител това не е проблем, само че за по-масовите у нас - тези с хидравлика, този способ е нездравословен. Ключовият детайл на сервото е хидравличен цилиндър, обвързван с тръби с помпа и контейнер. За да може лидерът да завърти кормилото съвсем без старания, в системата се основава налягане. В крайни положения на кормилото налягането върху буталото доближава 100 атмосфери. В извънредно състояние, когато кормилото не може да се завърти повече и лидера го задържи могат да се случат неприятности.

Принципно, системата е оборудвана с по този начин наречения байпасен клапан, който е нужен за отбрана от нараснало, прекалено налягане на течността в системата. Неизправността на този клапан постоянно предизвиква съществени повреди. Но даже и при изправна защитна система, налягането в системата в крайни положения е извънредно високо и може да докара до щета в сервото, изключително в случай че е по-старо. Така, че съветът на експертите е да избягвате " навиването " на кормилото в крайнодясно или извънредно ляво състояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР