Когато отидох да уча в университет, баба ми ми даде

...
Когато отидох да уча в университет, баба ми ми даде
Коментари Харесай

Носите икона в портмонето като талисман? Дали е редно?

Когато отидох да изучавам в университет, баба ми ми даде дребен подарък. Тя ми даде дребна икона с изображението на моя ангел страж. Баба ми сподели постоянно да я нося със себе си. Тя ще ме пази от злото.
Разбира се, изпълних молбата на баба ми. През годините носех иконата в портфейла си. Но след доста години се запитах дали тогава съм постъпила вярно. Може ли да се носи икона в портфейла или не.
Както разбрах малко по-късно, доста други хора вършат същото. Те носят икони в портфейлите си като амулет. Но дано да разберем дали това е вярно.
Иконата, без значение от размера си, е на първо място реликва. Следователно е належащо да се отнасяте към нея уместно.
Пред иконата можете да се молите и да се обръщате към светиите за помощ. Според канона, иконата би трябвало да стои на видно място или в специфичен ъгъл.

Но е по-добре да не носите иконата в портфейла или чантата си. В последна сметка това нарушава църковните догми. Много хора считат, че купувайки икони, кръстове и тамян, те си набират амулет против злото. Но това не е по този начин. Не иконата или кръстът пазят от злото, а силата на вярата и откровените молебствия. И носенето на икона в портфейла граничи доста тясно с окултните науки.
Освен това, не е уместно да носите икона наоколо до пари и карти. Това е просто пренебрежение към светите предмети. Свещениците приканват да не превръщате християнските светини в идолопоклонничество. Иконите би трябвало да стоят на такива места в къщата, където никакви фактори не могат да ви отвлекат от молитвата.
Също по този начин, не си коства да окичите цялата къща с лицата на светци. Достатъчни са няколко икони и вашата религия. Разбира се, няма ясни забрани по този въпрос. Но постоянно помнете, че най-важна е вярата в сърцето ви без непотребни суеверия и окултизъм.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР