Когато най-накрая дойде времето за бански костюми, а вие откриете

...
Когато най-накрая дойде времето за бански костюми, а вие откриете
Коментари Харесай

Диета с кисело мляко и чесън

Когато най-сетне пристигна времето за бански костюми, а вие откриете няколко непотребни кг, които са се натрупали в очакване на тъкмо тази отпуска, вероятно се чудите по какъв начин да ги стопите.

И когато потвърдените способи за поддържане на фигурата в топ форма не работят доста добре, тялото евентуално привиква и се нуждае от някаква изненада, нещо неподозирано. Ето една концепция за намаляване – изненадайте го диета с кисело мляко и чесън!

Защо диета с чесън и кисело мляко?

Може да ви се вижда странна концепция, само че в действителност изгодите от такава диета са явни - чесънът предизвиква по-бързия метаболизъм, намалява холестерола и захарта в кръвта, взе участие в разграждането на мазнините и ги отстранява от тялото. Учени даже са потвърдили, че съдържащият се в него алицин понижава апетита.

 Диета с чесън

Освен това ще получите бонус за здравето си. Днес чесънът се употребява като имуностимулатор и съставен елемент на медикаменти за профилактика на рака. Чесънът сполучливо се бори против вътрешни паразити и даже грипни вируси, а също по този начин дава късмет да не се отровите при ястие на некачествена храна, тъй като усилва устойчивостта на чревната флора и интензивността на защитните кафези, в това число против стафилококус ауреус и салмонела.

Чесънът е в действителност незаместим за сърдечно-съдовата система. Редовното ядене на чесън и наличието му в менюто кара алените кръвни кафези да създават особено вещество, което отпуска стените на кръвоносните съдове и подкрепя притока на кръв. Същият механизъм разрешава на чесъна да понижи равнището на " неприятния " холестерол в кръвта. Чесънът намалява кръвното налягане, оказва помощ на сърцето да работи добре “ и органите да получат повече О2. Това значи, че постоянната консумация на чесън в храната може да предотврати атеросклероза и други сходни болести на сърцето и кръвоносните съдове.

Киселото мляко, от своя страна, е нискокалоричен артикул, който е извънредно потребен за цялостното здраве и ние сме наясно с многото му изгоди. Но тук най-важното е, че то извънредно благоприятства чревната флора, надлежно и метаболизма. Улесняването на процеса на храносмилане води до ускорение на метаболизма, усъвършенства усвояването, което е извънредно значимо по време на диета, когато в тялото липсват хранителни субстанции.

Комбинацията от двете съставки е задоволително хранителна и пикантна, с цел да се почувствате сити и да може да заспите умерено.

Какво съставлява диетата с чесън и кисело мляко?

 Диета с кисело мляко

Този способ е доста елементарен, което не изисква никакви спомагателни времеви и финансови разноски. Всяка вечер преди лягане е задоволително да изпиете чаша кисело мляко, към която се прибавя скилидка или две надробен или пресован чесън. Можете да добавите и зелени подправки, като копър магданоз и други Те са също източник на витамини и хранителни субстанции. Можете също да употребявате и 1-2 стръкчета свеж чесън, смлени в блендер.

За още по-силен резултат можете да пропуснете вечерята и да я замените единствено с въпросната напитка.

Този способ за поддържане на стройна фигура няма ограничавания във времето, не вреди на тялото, както другите строги хранителни режими. Ако употребявате напитката с кисело мляко и чесън 1 месец, можете да свалите до 7 кг, само че всичко зависи от метода ви на хранене и живот като цяло.

Чесънът в ежедневната диета ще помогне освен за поддържане на стройна фигура, само че и за младост и здраве. При изискване, несъмнено, че водите здравословен метод на живот, не ядете нездравословни храни и не дъвчете нещо непрекъснато. Освен това би трябвало да спазвате деен метод на живот и най-малко минимална, само че постоянна физическа интензивност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР