Когато купувате месо, най-важното е то да е прясно. Докато

...
Когато купувате месо, най-важното е то да е прясно. Докато
Коментари Харесай

Тест с пръст, чрез който може да разпознаете лошо и старо месо

Когато купувате месо, най-важното е то да е прясно. Докато преценката му, когато е изложено на щанд не е сложна задача, е малко по-сложно, когато купувате пакетирано месо в супермаркетите. Оказва се обаче, че елементарно можете да ревизирате дали в действителност е качествено благодарение на по този начин нареченият тест с пръст. Ето какво би трябвало да извършите.

Как да ревизирате свежестта на месото?

 месо

Неподходящото предпазване на месото води до доста бързото му повреждане. Когато го купуваме от магазин, нас ни интересува кое е най-прясното. Всичко това е, с цел да избегнем отравяне и здравословни проблеми.
Месото в месарницата или на щандовете в супермаркетите може елементарно да се оцени с един взор. Когато е с подобаващ цвят, т. е от светлорозово до алено, това е знак, че е годно за консумация. Ситуацията е друга, когато има сив или бледен колорит. Такова месо несъмнено би трябвало да се заобикаля.

В допълнение, обонянието може да бъде потребно при оценката на свежестта. Неприятната миризма е знак, че месото не е годно за покупка. 

 месо

В резултат на това доста хора са склонни да заобикалят опаковано месо. Те избират да си го изберат от отворена витрина.
Всичко това се дължи на риска от придобиването на артикул, който към този момент не е кадърен и пресен. Има обаче елементарен метод да разберете за качеството на месото.

 месо

Проверка на свежестта на месото. Как се прави " тест с пръст "?

Има елементарен метод да ревизирате свежестта на пакетираното месо. Това може да стане с по този начин наречения " тест с пръст ", който включва леко натискане на продукта.
Ако месото е твърдо и еластично, това значи, че е годно за покупка. Ако обаче по него се образува хлътналост и не възвръща първичната си форма, по-добре да не го купувате.

В този случай обонянието няма да ви подскаже дали си коства да купувате пакетирано месо. Все отново можете да обърнете внимание на това какво друго има в пакета. Голямо количество кървави течности може да е симптом за огромно количество подобрители, с които са напълнили месото.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР