Когато Италия спечели музикалния конкурс Евровизия със страхотно изпълнение в

...
Когато Италия спечели музикалния конкурс Евровизия със страхотно изпълнение в
Коментари Харесай

Навреме за лятото Европа отчита значително понижение на случаите на коронавирус

Когато Италия завоюва музикалния конкурс " Евровизия " със ужасно осъществяване в жанр глем рок, успеха беляза освен това от просто психическа поддръжка за една от най-тежко засегнатите от Covid-19 страни: годишният кичозен фестивал, състоял се онлайн пред аудитория от 3500 души на закрито, удостовери, че Европа се връща към някаква форма на нормалност, която беше немислима единствено допреди няколко седмици, написа в понеделник Асошиейтед прес.

Заразяванията с ковид, хоспитализациите и смъртните случаи на континента доста понижават, откакто Европа беше отпред в света по нови случаи предходната есен и зима, когато вирусните талази лишиха живота на стотици хиляди хора, постановиха още карантини и пренатовариха интензивните отделения.

Сега в Европа темпото на имунизациите се форсира, а с това и обещанието за летни ваканции на Ибиса, Крит или Корсика. Има очаквания за възобновление на туристическата промишленост, която в Испания и Италия независимо дава 13 % от брутния вътрешен артикул, само че беше смазана от пандемията.

" Ние не приказваме за 2020 година Говорим за от в този момент нататък ", сподели пред Асошиейтед прес Гулиелмо Миани, президент на първокласния търговски регион на Милано " Монтенаполеоне ", където европейските и американските туристи стартират последователно да се завръщат, привлечени частично от проведените персонални срещи с дизайнерски екипи и безвъзмездни закуски в емблематични кафенета. Надеждата е, че следващата година ще дойдат и азиатските туристи.

Европа регистрира предходната седмица най-голямото намаляване на новите заразявания и смъртни случаи от Covid-19 спрямо всеки различен район, а също по този начин заяви, че към 44 % от пълнолетните жители са получили най-малко една доза ваксина, демонстрират данните на Световната здравна органзиация и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР