Когато има социална тема, когато има социално напрежение, когато говорим

...
Когато има социална тема, когато има социално напрежение, когато говорим
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Напрежението около децата с увреждания няма да падне с оставки, защото не е политическо, а социално

" Когато има обществена тематика, когато има обществено напрежение, когато приказваме за деца - това ще бъде тематика, която може да сътвори доста съществени проблеми на държавното управление. " Това предвижда в предаването " Нещо повече " политологът от проучвателен център „ Тренд “ Евелина Славкова:

" Едно е да приказваме за застрояването на избрана градинка, където има някакво обществено напрежение в квартала и след две седмици може да се е изпарило, без значение от решението. Тук приказваме за човешки животи. Когато приказваме за човешки животи, няма по какъв начин да чакаме, че общественото напрежение ще спадне. "

" В актуалната обстановка с отдръпването на Бисер Петков влизането на нов обществен министър и започването на всички диалози изначало би довело до още по-голямо безсилие на родителите на децата с увреждания и до още по-голямо обществено напрежение ", безапелационна бе Славкова. Тя означи, че е казус в българския политически живот настояването на протестиращи, които заплашват с оставка на цялото държавно управление, в случай че не бъде върнат на поста му министър.

" Протестите не са локализирани единствено в София. Това е сензитивна тематика, която визира доста фамилии. Този проблем и това напрежение няма да спадне с никакви оставки, тъй като това не е политическо напрежение, а обществено напрежение ", счита анализаторът.

Визирайки аналогията с оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, която също се отдръпна и след това се върна на поста, Славкова дефинира това като " напълно различен политически ход ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР