Когато има повече доставчици, когато имаме повече източници, тогава имаме

...
Когато има повече доставчици, когато имаме повече източници, тогава имаме
Коментари Харесай

Пламен Павлов: Действията на „Булгаргаз“ уронват авторитета му

„ Когато има повече снабдители, когато имаме повече източници, тогава имаме пазарни решения. “ Това съобщи пред БНР Пламен Павлов, ръководител на Българската газова асоциация.
„ Колкото повече източници на доставка, толкоз по-сигурна е нашата диверсификация, толкоз по-конкурентна ще бъде цената “, напомни Павлов.

Относно декларираната подготвеност от „ Булгаргаз “, в случай че се запазят сегашните равнища на европейските газови пазари, да предложи цената на синьото гориво за февруари да е близо 32 % по-ниска по отношение на настоящата сега цена, Павлов съобщи:

„ Това е цялостен парадокс . Толкова е несериозно, толкоз е наивно. “

Павлов вижда в разнопосочните информации за цената на газа от края на декември насам „ опити на управлението на „ Булгаргаз “ да си резервира позицията. По думите му се основава „ безпорядък в енергетиката “.

Действията на публичния снабдител уронват престижа му , счита Пламен Павлов.

„ 7-8 години какво е направило управлението на „ Булгаргаз “, попита той.

„ Вие виждате какво се случи в бранша. Отказва се на ниска цена газ, внася се безценен съветски газ . Търсят се някакви несъществуващи аргументи да не се извърши миксиране на газа и да се снижи цената. “

По тематиката за конфиденциалните детайли в контракта за доставка на азерски газ Павлов означи, че с текста разполагат и прилежащи страни – Румъния и Гърция, разгласен е и в Европейската комисия и „ това е контракт, в който няма нищо скрито “.

Според Павлов от „ Булгаргаз “ изнасят „ погрешни данни за този контракт, злоупотребяват с тази приказка, че имало комерсиална загадка “ и „ интерпретират погрешни неща “.

„ Булгаргаз “ не изкривяват, а напряко лъжат за точки от контракта “, разяснява Пламен Павлов.

Всички в КЕВР са подвластни – това е самостоятелен орган, формиран от подвластни представители , уточни още той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР