Когато хората предприемат режим на диета и упражнения, за да

...
Когато хората предприемат режим на диета и упражнения, за да
Коментари Харесай

Отрицателните ефекти от загуба на тегло върху кожата и косата

Когато хората подхващат режим на диета и извършения, с цел да отслабнат, рядко осъзнават, че като се изключи че ще трансформират размера на облеклата си, това ще аргументи и обилни промени в кожата и косата им.

Тук ще споделим някои огромни промени и резултати, които могат да настъпят заради загуба на тегло и какво можете да извършите, с цел да се справите.

Диетата може да аргументи акне

Акнето е положение, което се предизвиква основно от хормонални промени в тялото. Диетичен проект, ориентиран към понижаване на тежестта посредством управление на приема на калории, има стресира тялото. Стресът, от своя страна, провокира хормонални промени, които могат да причинят огнища на акне или да засилят съществуващото акне. Това положение се назовава акне на Дитер.

Като се има поради това, значимо е да се означи, че това положение е преходно по природа. Когато тялото има задоволително време да се приспособява към новия режим на хранене, обвързваното акне също има наклонност да понижава и в последна сметка да изчезне.

Какво мога да направя?

Дерматологът може да предпише перорални и местни медикаменти, които могат да оказват помощ за понижаване на огнищата на акне. В случай че огнището е доста тежко, могат да се предлагат по-усъвършенствани процедури като химически пилинг и др.

Отслабването може да ви накара да изглеждате по-стари

 Бръчки след загуба на тегло

Много хора следят загубата на мазнини от лицето си, когато подхващат ограничения за намаляване. Въпреки това подкожната лой, колагенът и еластинът в кожата са това, което в действителност оказва помощ да бъде кожата опъната и способстват за младежкия ѝ тип. Поради това е всекидневно да виждате хора, които бързо губят тегло и бързо натрупват години на лицето си.

Типични признаци, които могат да се следят по лицето са:

- Преждевременно провисване на кожата на челюстта;

- Преждевременни бръчки, най-видимия симптом, обвързван със стареенето;

- Уморен взор и увеличени бръчки и инертност в околоочната зона.

Тези резултати са по-изразени при хора на междинна и по-напреднала възраст, защото до тази възраст кожата е изгубила доста колаген и затова своята разтегливост.

Какво мога да направя?

Планирайте режима си за намаляване с диетолог или фитнес треньор, тъй че да няма бърза загуба на тегло. За множеството хора загубата на тегло от към половин кг на седмица се смята за адекватна; при повече от това вие се нуждаете от спомагателни грижи.

Докато сте в миг за намаляване, уверете се, че спазвате добра рутина за грижа за кожата. Използвайте верните кремове за локално приложение, които могат да покачат еластичността на кожата. Говорете с вашия кожен лекар за опцията да допълвате диетата си с хранителни субстанции, подобаващи за вашата кожа.

Въпреки това, в случай че към този момент виждате такова прибързано стареене, има процедури като високочестотен натоварен ултразвук (HIFU – неинвазивен лифтинг на лице). Te могат да създадат чудеса върху отпусната кожа, като в същото време са безусловно безвредни. Също по този начин за по-изразени случаи кожен лекар може да предложи дермални филъри и BTX инжекции.

Загубата на тегло постоянно води до стрии

 Стрии след загуба на тегло

Друг постоянно срещан резултат от загубата на тегло върху кожата са забележимите стрии дружно с отпуснатата кожа. Те постоянно се следят на стомаха и ръцете. Това се случва, когато губим мазнини под кожата в тези области и кожата не може да се върне в първичното си положение (или да се свие).

Какво мога да направя?

Има някои местни приложения за понижаване на белези и стрии, само че те имат лимитирана резултатност. Също по този начин имайте поради, че типичните кремове за този проблем имат още по-ограничена резултатност и може да не са подобаващи за положението, което човек изпитва. Забелязва се, че процедурите, ориентирани към повишение на равнищата на колаген в кожата, работят най-добре за понижаване на стрии и също по този начин за стягане на кожата. Една такава терапия е микропиглинг, съпроводен от потребление на PRP, което оказва помощ за стимулиране на колагена, като в същото време възвръща кожата на третираната зона.

Загубата на тегло постоянно е последвана от загуба на коса

 Косопад след загуба на тегло

Падането на косата след загуба на тегло е много постоянно срещано събитие. Обикновено стартира три месеца след загуба на тегло и може да продължи до шест месеца или от време на време даже по-дълго. Това се случва основно заради липса на протеини и други хранителни субстанции като желязо, цинк и така нататък То се задейства и от напрежението върху тялото, който може да докара до бърза загуба на тегло.

Какво мога да направя?

Избягвайте бързи диети и диетични капризи, които избират една група храни пред друга. По-добре е да изберете уравновесена диета и да изгорите нужните калории с извършения, в сравнение с да консумирате по-малко храна. Обърнете внимание на приема на протеини, когато предприемате тежки извършения или стратегии за намаляване.

Протеините оказват помощ за подсилване на космените фоликули и могат да оказват помощ за понижаване на косопада. Освен това кожният лекар може да предпише перорални и местни медикаменти, които ще оказват помощ за растежа на косата. При мощно рухване на косата могат да се предпишат инжекционни процедури като мезотерапия и PRP терапия.

Изводът е, че здравото тяло е доста повече от стройно тяло. Важно е да следите всичките си здравни параметри, до момента в който предприемате режим за намаляване. Кожата и косата ви са положителни знаци за вашето здраве, тъй че е хубаво да следите положението им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР