Когато дойде време за празници, войната по пътищата на България

...
Когато дойде време за празници, войната по пътищата на България
Коментари Харесай

Пак черна серия по празниците: Подбалканският път сее смърт

Когато пристигна време за празници, войната по пътищата на България се разгаря с още по-голяма мощ. Най-много жертви падат по Коледа, а доста тежки произшествия стават и в дните към студентския празник 8 декември, сочи черната статистика от последните години. Този път студентските купони минаха без огромни бели, само че през вчерашния ден по пътищата бе същинска кланица. Трима младежи починаха при тежка злополука покрай Подбалканския път в региона на Николаево. Инцидентът е станал към 1.30 часа сред селата Ветрен и Нова махала. Автомобилът БМВ се е блъснал странично в дърво, след което се е превъртял неведнъж, преди да спре. Загинали са водачът /25 г./ и двама от спътниците му - на 15 и 17 години. Две девойки - на 18 и 20 години, са с заплаха за живота. Причините за злополуката са неприятното положение на автомобила и несъобразената скорост.

В ранния следобяд два автомобила се удариха челно на Подбалканския път, малко преди София. При удара почина един човек. Две деца и четирима възрастни влязоха в болница.

Три тежки произшествия станаха през вчерашния ден и в Пловдив, само че за шанс без жертви. На Брезовско шосе малко преди жп прелеза за село Войводиново опел навлезе в насрещното платно и се удари в рейс от градския превоз, обслужващ линия № 15. Пострадаха водачът на опела и неговата спътничка.
Около 13,20 ч. на завоя на бул. " Марица " и ул. " Копривщица " край Гребната база тъкмо под Железния мост се удариха две коли.
Черната серия продължи с нов конфликт на пътя Пловдив - Асеновград, който също се размина единствено с материални вреди.

От " Пътна полиция " предизвестяват водачите да са изключително деликатни през зимата, когато денят е пай, пътищата - мокри или заледени, а видимостта в огромна част от денонощието е лимитирана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР