Когато чакате гости, пригответе хапки за парти вместо традиционните салати,

...
Когато чакате гости, пригответе хапки за парти вместо традиционните салати,
Коментари Харесай

Идеи за хапки за парти

Когато чакате посетители, пригответе хапки за празненство вместо обичайните салати, ордьоври и съществени ястия. Парти-хапките са подобаващи както за нормално приятелско събиране, по този начин и за по формален мотив.

Изрежете кората на авансово нарязани на филийки франзели. Можете да употребявате вместо самун дребни солени бисквитки или тестени кошнички.

Хапки със сирене рокфор се подготвят, като се смеси в равни пропорции рокфор и заквасена сметана, до момента в който не се реализира кремообразна консистенция.

Добавят се смлени орехи и с тази паста се намазват парченцата самун или бисквитките. За да се омекоти внезапният усет на рокфора, хапките се украсяват с по една стафида.

 Идеи за хапки за празненство

Хапките с риба звук се оформят, като се намачка с вилица риба звук от консерва, прибавя се бял и черен пипер на усет, малко майонеза, нарязан на ситно зелен лук и нарязани маслини. Украсява се с лентичка алена чушка.

Хапки със сьомга се подготвят, като основата се намаже с крем-сирене или масло, а от горната страна се аранжира красиво късче пушена сьомга и се украси с каперси.

Хапки с яйце и краставица се подготвят, като се намаже основата с майонеза, сложат се кръгче краставица и от горната страна кръгче яйце, а от горната страна се украси с магданоз.

Хапка с пастет от гъши дроб се оформят, като с миксер се разбие пастетът от гъши дроб, в който се прибавя сметана в съответствие три към две. Добавя се бял пипер.

Сместа се шприцова върху хапката и се украсява с дребно късче ябълков или малинов мармалад.

Хапки с кашкавал се оформят, като се отреже парче ементал или елементарен кашкавал и се постави върху основата, а върху него се сложи едно гроздово зърно или половинка от доматче чери. Пробожда се с съчка за зъби.

Предложете на гостите си и топли разновидности на хапките. Сварете дребни картофчета, разрежете ги обстойно на половина, в средата поръсете настърган кашкавал и увийте с лента бекон. Запечете пет минути на фурна.

Запържете печурки и нарязан лук, прибавете малко сметана, преди да свалите от котлона. Готовата примес намажете върху леко запечени филийки, поръсете с настърган кашкавал и печете пет минути на фурна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР