Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби? Трябва

...
Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби? Трябва
Коментари Харесай

След стрелбата в Тексас: Байдън зове за противопоставяне на оръжейното лоби

Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби? Трябва да действаме. За това настоя американският президент Джо Байдън в послание в Белия дом, оповестява Си Би Ес.

Думите му са във връзка при която бяха убити минимум 19 деца и двама възрастни.

Държавният глава прикани за връщане на възбраната върху нападателните оръжия и други " закони за оръжията, подбудени от здравия разсъдък ".

Когато станах президент, се надявах, че няма да се постанова да върша това още веднъж, съобщи Байдън във връзка на гибелта на " прелестните, почтени " деца от втори, трети и четвърти клас в " следващото кръвопролитие ". Той уточни, че родителите на починалите деца в никакъв случай към този момент няма да видят детето си още веднъж.

For every parent, for every citizen, we have to make it clear to every elected official: It’s time for action.

We can do more. We must do more.
— President Biden (@POTUS)  Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас Обновена
Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас

Властите считат, че нападателят е работил самичък

" Подобни всеобщи стрелби рядко се случват някъде другаде по света. Защо? Защо сме подготвени да живеем с тази кланица? " , запита президентът.

До момента е известно, че причинителят на тежкото закононарушение е 18-годишен гражданин на град Ювалди в Тексас. Той е влезнал в локалното начално учебно заведение " Роб " въоръжен с револвер и евентуално с пушка и е почнал да стреля по децата. Самият нападател е погубен от полицията.

Съединените щати са най-масово въоръжената страна в света. По време на Джо Байдън даде обещание да вкара спомагателни ограничения за сигурност и да понижи десетките хиляди смъртни случаи годишно вследствие на пукотевица с огнестрелно оръжие. Той и демократите обаче към този момент не съумяват да съберат задоволително гласове в Конгреса за налагането на инспекции на клиентите при покупката на оръжие и за други препоръчани законодателни промени.
 Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за
Байдън разгласи насилието с оръжия в Съединени американски щати за " интернационален позор ", взима ограничения

" Насилието с оръжие в тази страна е зараза "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР