Кога желанието да покажеш уважение към културата на една страна,

...
Кога желанието да покажеш уважение към културата на една страна,
Коментари Харесай

Превърна ли се в скандал 8-дневната визита на Трюдо в Индия?

Кога желанието да покажеш почитание към културата на една страна, минава границите на положителния усет? Канадският министър председател Джъстон Трюдо и фамилията му по време на аудиенция в Индия приковаха погледите на локалните, а и на международните медии.


Известен с афинитета си към шарени чорапи и облекла, при тази си задгранична аудиенция, Трюдо надмина даже себе си. Още с идването си, той, брачната половинка и децата му заложиха на обичайни индийски облекла.

И в случай че еднократната поява на семейство Трюдо по този метод, можеше да се сметне за потвърждение на почитание към локалната просвета, то последвалата цяла серия от " обичайни " визии, провокира и значително подигравателни мнения.
Ашима Синх, учител по публицистика: Облеклото му беше такова, като че ли се пробва да бъде повече индиец и от самите индийци. Цялото семейство малко прекали. Разбирам, че се пробват да покажат, че харесват локалната просвета, само че никой тук не върви облечен по този начин в всекидневието си. Мъж: Струва ли ми се, или тази режисура е малко прекомерна? В случай, че не знаете, ние индийците не се обличаме по този начин всеки ден. Дори и в Боливуд.
При срещата си с боливудска звезда Трюдо изглеждаше доста повече като персонаж от кинолента, в сравнение с същинският артист до него.

Всъщност визитата на канадеца стартира зле и по политическа линия, с отсъствието на индийския министър председател Моди при идването му, признато като проява на пренебрежение.

Моди пък също имаше собствен мощен миг тази седмица, поздравявайки едно от децата на канадския си сътрудник по много нетрадиционен метод.



Колкото до Трюдо - рецензиите към него явно дадоха резултат и в края на визитата си той към този момент се придържаше към обичайните костюм и вратовръзка.



Но шегата към този момент е реалност и всички са в очакване на видят дали при визитата си във Англия, няма да се облече като един от гвардейците на кралицата, както го поучават в обществените мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР