Кога и какви стъпки ще предприеме Европейската комисия във връзка

...
Кога и какви стъпки ще предприеме Европейската комисия във връзка
Коментари Харесай

Иво Христов иска Брюксел да ни провери заради горенето на отпадъци

Кога и какви стъпки ще предприеме Европейската комисия по отношение на качеството на въздуха в България? В случай на редовно неспазване на условията на Директива 2008/50/ЕО за качеството на атмосферния въздух, ще бъде ли България обект на финансова глоба и в случай че да, по какъв начин ще бъде избрана тя? Тези въпроси насочи към Европейската комисия Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европарламента.

Българският евродепутат напомня, че в отчета за България за Прегледа на осъществяването на политиките за околната среда 2019 на Европейската организация за околната среда се показва, че страната ни не е подхванала никакви структурни ограничения за справяне със замърсяването на въздуха и за хармонизиране на задачите за качество на въздуха със характерни основни секторни политики.

"В началото на декември 2019 година бяха регистрирани рекордно високи индикатори на замърсители на въздуха в град София, като на 11 декември бяха отразени рекордни равнища в международен мащаб. Анализи и следствия от последните няколко седмици демонстрират увеличение на вноса на отпадъчни първични материали от друга страна членка в България, които по-късно биват изгаряни в енергийни централи в страната ", се показва още във импортираното от Иво Христов запитване към Еврокомисията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР