Кофеинът е стимулант, който е свързан с подобряването на функционирането

...
Кофеинът е стимулант, който е свързан с подобряването на функционирането
Коментари Харесай

Може ли кофеинът да е полезен за здравето?

Кофеинът е стимулант, който е обвързван с подобряването на действието на мозъка. Не е чудно, че това е един от най-широко употребяваните опиати на планетата. Най-често срещаните форми на кофеинирани питиета включват кафе, чай и енергийни питиета. Ново проучване в списанието на Американския Колеж по кардиология допуска, че кофеинът освен не е нездравословен за сърцето, само че в реалност може да бъде и потребен за него, оповестява телевизия ABC.

Кофеинът работи, като прибавя повече сила навътре в клетките. Тъй като кофеинът е прочут с това, че сърцето бие по-бързо след неговата приложимост, доста хора имат вяра, че това може да бъде нездравословно за сърцето. Всъщност повече от 80% от лекарите в Съединени американски щати предлагат понижаване на потреблението на кофеин при пациенти с известни абнормни сърдечни ритми. Мнозина считат, че по-бързият сърдечен темп прави сърцето по уязвимо.

От друга страна, кофеинът е разказан и като антиоксидант. Антиоксидантите обезвреждат негативните отпадъчни артикули от ежедневната активност на клетките и се счита, че ги резервират в дълготраен проект. Някои учени имат вяра, че кофеинът пази дълголетието на самия сърдечен мускул.

Кардиолозите нямат огромни доказателства, че кофеинът предизвиква ненормални сърдечни ритми.

Настоящите рекомендации против кофеина са по-скоро консервативни и се основават най-вече на догатки за това по какъв начин тялото работи. Новото изследване, оповестено в публикация в списанието на Американския Колеж по кардиология компилира данните от голям брой проучвания, с цел да добави научни данни към дебата за кофеина.

Многократни изследвания свързват постоянната консумация на кафе с по-малко случаи на новопоявило се предсърдно мъждене, известно като „ Atrial fibrillation ”. Това е доста постоянно срещано положение изразяващо се с погрешен сърдечен темп, който усилва риска от инсулт. Приблизително 9 % от американците на възраст над 65 години имат този необикновен темп, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати. Лечението нормално включва медикаменти за надзор на сърдечната периодичност и разредители на кръвта.

Изследователите в тази публикация разискват и други типове необикновени ритми на сърцето, в това число суправентрикуларна тахикардия (SVT) и вентрикуларна фибрилация („ v. Fib “). Няма изследвания, които да откриват връзка сред кофеина и тези ритми, даже при пациенти, които към този момент са имали заболели сърца от инфаркт или сърдечна непълнота.

Важно е да се означи обаче, че някои пациенти с предсърдно мъждене и аритмия имат негативна връзка с кофеина. При 25% от хората, които към този момент имат сложена диагноза на аритмия, кофеинът може фактически да провокира епизод на необикновен темп. Както постоянно, значимо е да се консултирате с вашия доктор, преди да извършите каквито и да било промени в ежедневното си държание и приемане на храни и питиета.

Авторите на проучването оповестено в списанието на Американския Колеж по кардиология обаче, не считат че кофеинът предизвиква необикновените сърдечни ритми. Всъщност, те допускат, че постоянното потребление на кафе даже защищава пациентите от предсърдно мъждене или сърдечна аритмия. Въз основа на данните от някои тествания върху животни, те предлагат най-много 300 мг кофеин дневно. Това е еквивалентът на към три чаши кафе.

Ако кафето или чаят е вашият опиат по желание, имате шанс. Ако е енергийна напитка, не толкоз.

Докато кафе и чай наподобяват много безвредни, проучванията демонстрират, че множеството енергийни питиета са по-рискови. Изследователите допускат, че тези питиета могат да доведат до животозастрашаващи ритми на сърцето и даже до образуването на кръвни съсиреци. Освен високи количества кофеин, те постоянно имат други съставки като гуарана, захар и женшен. Тези добавки наподобява ускоряват реакцията на организма към стимулатора кофеин, причинявайки повече нездравословни странични резултати, в това число и абнормни сърдечни ритми.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР