Кофеинът е най-често употребяваното психоактивно вещество в света. Той действа

...
Кофеинът е най-често употребяваното психоактивно вещество в света. Той действа
Коментари Харесай

8 симптома при липса на кофеин

Кофеинът е най-често използвано психоактивно вещество в света. Той работи като стимулант на централната нервна система, което значи, че визира нервната интензивност в мозъка и покачва бдителността, като в същото време понижава умората. Ако тялото зависи от кофеина, елиминирането му от всекидневието ви може да докара до признаци, които нормално стартират 12-24 часа след прекъсването на кофеина.

Ето 8 признаци при липса на кофеин.

1. Главоболие

Главоболието е измежду най-често съобщаваните признаци при липса на кофеин. Кофеинът предизвиква стесняване на кръвоносните съдове в мозъка, което забавя притока на кръв.

2. Умора

Много хора зависят от ежедневната чаша кафе, с цел да им се даде сила. Кафето работи като стимулант в тялото и прекъсването му може да ви накара да се почувствате изтощени и сънливи.

3. Тревожност

 Тревожност

Кофеинът е стимулант, който усилва сърдечната периодичност, кръвното налягане и стресовите хормони кортизол и епинефрин. Тялото може да стане физически и психически подвластно от кофеина. Това може да докара до възприятие на тревога при неналичието му.

4. Трудно съсредоточаване

Една от главните аргументи, които хората избират да употребяват кофеин под формата на кафе, чай или енергийни питиета, е да покачат концентрацията.

5. Депресивно въодушевление

 Депресия

Кофеинът е добре прочут със способността си да покачва настроението.

6. Раздразнителност

Хората, които са физически или психически подвластни от кофеина, могат да изпитват нервност или яд, когато се пробват да се въздържат от този стимулант.

7. Треперене

Въпреки че не са толкоз постоянно срещани като други признаци, тези, които имат сериозна взаимозависимост от кофеина, могат да получат трептене на ръцете, когато спрат да пият кафе.

8. Липса на сила

 Умора

Повечето хора, които употребяват кофеинови питиета и храни, търсят метод да подобрят енергийните си равнища. Кофеинът е стимулант, който провокира нараснала сила, зоркост и централизация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР