Коалицията Ляв съюз за чиста и свята република, чийто организационен

...
Коалицията Ляв съюз за чиста и свята република, чийто организационен
Коментари Харесай

Мечтан сблъсък: Жан Виденов срещу Корнелия Нинова в Пловдив

Коалицията " Ляв съюз за чиста и свята република ", чийто учредителен секретар ще бъде някогашният министър председател и водач на Българска социалистическа партия Жан Виденов, беше учредена в събота.

Новосформираната коалиция ще взе участие в идните парламентарни избори, само че към този момент не е ясно кои ще бъдат номинирани за листите в Пловдив и в региона. Почти несъмнено е, че Жан Виденов ще е лидер на листа, само че към момента не е решено, дали ще се яви в Пловдив-град, Пловдив-област или някой от столичните региони. Ако се стигне до първата алтернатива, в Пловдив ще станем очевидци на колосален ляв конфликт Жан Виденов-Корнелия Нинова.

Сред вероятните имена е също Валентина Семерджиева, някогашен основен финансист на Пловдив при кметуването на Спас Гърневски. Тя беше сътрудник на Виденов като преподаватели в Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт. Фалирането на вуза форсира завръщането на Жан в политиката, настояват от обкръжението му.

Председател на образувания ляв съюз ще бъде асеновградчанинът Иван Атанасов, водач на " Лява опция на България ", по чиято концепция се роди новата коалиция. В нея влизат " Социалистическа партия Български път " с ръководител проф. Ангел Димов, " Българска прогресивна линия " на Красимир Янков, " Възраждане на отечеството " на Николай Малинов и " Партия на българските комунисти " с водач Иван Пенчев.

" Задават ни въпроса " Защо в този момент? ". Левицата е разгромена и не е показана в Народното събрание, съответстващо на броя на левите хора в България. Имаме късмет да разбием олигархичния модел на ръководство и публични връзки, който тормози България към този момент 30 години. Смятаме, че има опасност за България - за нейната териториална целокупност и суверенитет поради провокациите, отправени към Русия и влошените връзки с всички прилежащи страни ", съобщи ръководителят Иван Атанасов.

Той добави, че Виденов е " архитектът " на обединението. По думите му политическото съдружие ще се бори за правдивост във всички сфери.

От " Възраждане на отечеството " показаха, че ще наблюдават деликатно външната ни политика с Русия, ще дават отпор на всички порочни дейности и ще се борят за възобновяване на положителните връзки с руснаците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР