Коалиция от групи от хедж фондове заведе дело за обезсилване

...
Коалиция от групи от хедж фондове заведе дело за обезсилване
Коментари Харесай

Групи от хедж фондове съдят SEC в опит да блокират правилата за къси продажби

Коалиция от групи от хедж фондове заведе дело за обезсилване на две правила на Съединени американски щати за къси продажби, за които настояват, че са в спор и рискуват да разкрият позициите на вложителите.

Три индустриални групи във вторник споделиха на федералния апелативен съд на Съединени американски щати за петия кръг, че Комисията по скъпите бумаги и тържищата е подхванала „ случаен и придирчив “ метод, когато е приела две ограничения, ориентирани към разширение на разкриването на къси продажби.

Продавачите на късо, нормално хедж фондове, които желаят да залагат, че скъпите бумаги ще паднат в стойност, би трябвало да заемат акции и облигации, с цел да създадат залозите, преди да ги върнат на притежателите им. Кредиторите на скъпи бумаги печелят, като начисляват такса за заетите активи.

Индустриалните групи настояват от месеци, че SEC е приела прекалено много правила прекомерно бързо, без да вземе поради комбинираното им влияние върху пазарите на скъпи бумаги, само че това е за първи път те трансфораха хипотетичния конфликт в основ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР