Коалиция Национално обединение на десницата закри предизборната си кампания за

...
Коалиция Национално обединение на десницата закри предизборната си кампания за
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов в Пловдив: Национално обединение на десниц...

Коалиция " Национално обединяване на десницата " закри предизборната си акция за Южна България и реши да го направи тъкмо в Пловдив - градът, който се слави като десен. Събитието се организира на открита сцена " Ядрото " в арт квартала на града под тепетата " Капана ".





Присъстваха водачът на партия КОД доктор Петър Москов, водачът на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев, водачът на Български либерален конгрес и лидер на листата на обединението за Пловдив Жаклин Толева, водачът на партия КОД в Пловдив и втора в листата на обединението за града Пепа Деведжиева, също други представители на листата, редица жители и симпатизанти.





От сцената Жаклин Толева съобщи, че е неверна визията в обществото, че обществената правдивост е някакво ляво измерение. " Нищо сходно. Социалната правдивост, без която личността не може да има достолепие, е виждане на дясната политика, която предлага посредством работа, стимулиране на стопанската система и творчеството за основаване на тези работни места, посредством които всеки може да откри своето място. Дясното е за гласност в институциите и за дейно работещи институции. Дясното е за поддръжка на самодейностите, в поддръжка на родното произвеждане, на научния капацитет, на тактика за културата. Дясното също по този начин е морал, национални обичаи, достолепието да се наричаш българин ", уточни лидерът на листата на коалиция " Национално обединяване на десницата " за град Плодив.



Тя акцентира, че пред обединението стои задачата да покаже, че има морал в политиката, да солидализира всички свободномислещи хора, всичко тези, които са имали упованията за огромната смяна още през 1990-та година.



Лидерът на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев сподели пред събралите се жители, съидейници и симпатизанти, че представителите на обединението са единствените наследници на репресираните от комунистическия режим, прекарали дълги години в концлагери и затвори, дали живота си за своята идея. " Ние ще продължим тази тяхна идея, ние ще следваме техния път, тъй като такова е тяхното наследство ", уточни той.

" Налагало се е във всички тези години да вършим взаимни отстъпки във връзка с политическите сили и сътрудници, с които съм бил задължен под една или друга форма да бъдем дружно. Но в този момент ще кажа, че не съм създадем никакъв компромис да бъда с всички тези хора от коалиция " Национално обединяване на десницата ". Оттук насетне не сме склонни да вършим взаимни отстъпки в името на България ".



Лидерът на партия КОД доктор Петър Москов се обърна към хората с думите, че идват избори и на всички е ясно, че България има потребност от смяна. " Въпросът е каква смяна. Обикаляйки десетки обитаеми места в страната, ние се опитахме да дадем отговорите на два съществени въпроса. Първият е за какво сме уверени, че смяна би трябвало да има, само че тя може да пристигна единствено при дясна политическа опция. Второ, за какво сме уверени, че единствената дясна опция на тези избори е " Националното обединяване на десницата ". Хората споделят, че в действителност е време за ново начало. Да бъде изтръскано дясното от калта, посипала се върху него от десетките имитации през годините, които назоваха себе си десница. Станахме очевидци на проваления дневен ред на прехода, през който десницата служеше за маска, за смокиново листо за прехвърлянето на политическата власт на това остарялото комунистическото в икономическо владичество през днешния ден. Старата десница се провали в това нещо. Дясното не е това. Да, дясното е Капана. Дясното е хубавияи и артистичен Пловдив. Дясното е всеки човек, който е свободен. Дясното не е тази организация на страната, която имаме през днешния ден. Дясното значи мощна държавност, ред, правда, персонална сигурност, преустановяване на отговорностите на работещия човек да устоя неработещия, мързеливия и необразования. Дясното значи икономическа независимост, отбрана на националната ни еднаквост - българските обичаи и християнските полезности, върху които сме се построили като нация. Това е дясното. Възможността ни да пазиме идентичността си ", сподели доктор Москов.





По думите му при дясното има две огромни борби, които би трябвало да бъдат извоювани - тези със старите и с новите комунисти. " Трябва са се оправим с тези хора и тези структури, със същността и генезата на това, което ни докара дотук - страната ни да е една от най-бедните, хората да са със излъгани очаквания и да се трансфорат в носталгици по комунизка или емигранти. Решението на този въпрос се назовава безкомпромисна лустрация. Промяната идва не посредством мишкуване през правосъдната система, а посредством български закон " Магнитски ", който е едно от главните оферти на обединението. А той предлага в период от 10 години представители на комунистическата номенклатура, дружно с техните наследници по права линия, да не могат да бъдат бенефициенти на публични поръчки над 100 000 лева, да не могат да заемат длъжностите прокурор следовател или арбитър, да нямат право да са притежатели или съществени спонсори на национални електронни медии и така нататък Ето това значи разкъсване с предишното, смяна и нова държавност. Този ангажимент може да бъде изпълнен единствено от ценностна десница ", уточни доктор Петър Москов в Пловдив.

Той акцентира, че борбата за задачите, които обединението си залага, би трябвало да стартира на тези избори. " В тази борба няма изгубени гласове. Има само печелене връщане на достолепието на дясното в България. Никога не мога да ви обещая грандиозна победа и че ще променим света за един ден. Но това, което мога да ви обещая е, че няма да ви е позор от твоя от нас и това, което вършим. Дясното е да запазим нормалността. Аз съм десен човек и ще пазя дясното. Единствената дясна опция на тези избори е " Национално обединяване на десницата ". На 11-ти с номер 19 в бюлетината ", прикани водачът на партия КОД доктор Петър Москов.



Закриването на предизборната акция на коалиция " Национално обединяване на десницата " приключи с коктейл, музиката на джаз легендата Огнян Видев и творчеството на брачната половинка му - художничката Цветана Видева.



Преди събитието в арт квартал " Капана " той дружно с представители от пловдивската листа на обединението прегледа изложба " Тракарт ". Заедно с лидерът на листата на " Национално обединяване на десницата " Жаклин Толева откри галерия с картини на Крум Хорозов от Русе - пандизчия, прекарал години в Белене.









Творбите му са рисувани след излизането му от затворническия лагер. Тя посочи, че хора са били изпращани там, тъй като са отстоявали своите идеали. " Поколенията нямат потребност единствено от идеали, а от образци по какъв начин те се отстояват " уточни Толева, представяйки обособените творби.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР