Коалиционното споразумение, което подготвя ГЕРБ, ще бъде представено на партията

...
Коалиционното споразумение, което подготвя ГЕРБ, ще бъде представено на партията
Коментари Харесай

Разговорите в управлението продължават: Ще има ли споразумение на 8 март?

Коалиционното съглашение, което приготвя ГЕРБ, ще бъде показано на партията на 5 март, а на другия ден - ще бъде предоставено на ПП-ДБ. Това заяви в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БНР.

Той сподели, че министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще са завършили с оценките на министрите на 8-и март.

В дните сред представянето на съглашението и оценките ще има опция за диалози по съдружното ръководство за целия мандат от излъчена договаряща група.

И в случай че на 8-и март се е стигнало до съгласие, ще се продължава напред. По думите на Борисов, в случай че не стане по този начин, ще бъде гласувана оставката на държавно управление и ще се отива на избори.

За Движение за права и свободи е значимо да има държавно управление, акцентира съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. По думите му, откакто ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решат какво ще вършат оттук-нататък, Движение за права и свободи ще реши какво ще поддържа.

Повод за коментара му е оповестения по-рано от Бойко Борисов график на диалозите за ръководството. На 6 март ще бъде показан на ПП-ДБ планът на съдружно съглашение, който се приготвя от ГЕРБ.

" Ако до 8 март не е реализирано съгласие за продължение на ръководството, ще бъде гласувана оставката на държавното управление и отиваме на нови избори ", закани се Борисов.

" Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са и дали са дечица в детска градина. Ако са рационални и съществени политици – няма да хвърлят страната в рецесия, ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно. А за регулатори - това са бъдещи договаряния, които би трябвало да се водят. Но сериозните мъже и сериозните партии би трябвало да седнат, да договарят и да създадат устойчиво държавно управление ", разяснява Пеевски.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков настоя договарянията за съдружно съглашение да стартират в този момент. Според него няма смисъл ГЕРБ да дават техния документ на 6 март, когато кабинетът " Денков " трябвада подаде оставка.

Петков посочи, че министър председателят е подготвен от 4 седмици с оценките на работата на министрите, а тези на Мария Габриел се чакат и уточни, че има ясна тактика за бавене.

" Скептичен съм за концепцията сътрудниците да се договорят. Имам възприятието, че се вършат моноспектакли, с цел да се стигне до евентуални избори ", разяснява той.

" Днес чух от двамата (б.а. Бойко Борисов и Делян Пеевски): " Избори, избори, избори " и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката – няма логичност ", безапелационен бе Петков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР