Коалиционен съвет по отбрана ще обсъди предложението на Демократична България

...
Коалиционен съвет по отбрана ще обсъди предложението на Демократична България
Коментари Харесай

Коалиционен съвет ще обсъди военнотехническа помощ за Украйна

Коалиционен съвет по защита ще разиска предлагането на „ Демократична България " за военнотехническа помощ за Украйна.

Атанас Славов изясни, че документът към този момент е бил изпратен до съдружните сътрудници. Разликата с предлагането на ГЕРБ-СДС е в по-широко написаното правното съображение.

Ако се даде мандат на за военнотехническа помощ, може да се употребяват и фондове на НАТО и на Европейски Съюз в този смисъл, с изключение на държавния бюджет, уточни Славов.

„ Ние даваме общия мандат на Министерски съвет да даде такава помощ. Вероятно не става дума за огромни платформи, като ракети, самолети. Самите ние имаме недостиг на това съоръжение и въоръжение. Става дума за стандартни оръжия. Дали ще бъде подсилен следва да забележим. “

Решението на Коалиционния съвет по защита е обвързващо за обединенията от болшинството. Но би трябвало да се гласоподава в пленарна зала, посочи Славов.

От Българска социалистическа партия, които се чака да са срещу, отхвърлиха коментар.

От „ Продължаваме промяната “ чакат от съдружния си сътрудник повече конкретика по въпроса, а от „ ИТН " упорстват за обща позиция на Народното събрание и Министерския съвет.

Министърът на защитата Драгомир Заков също не пожела да разяснява. Но позицията на министерството е, че в случай че страната ни изпрати военна помощ, това би лишило българските въоръжени сили от съоръжение.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР