КНСБ ще подкрепи така предложената актуализация на бюджета, съобщи Любослав

...
КНСБ ще подкрепи така предложената актуализация на бюджета, съобщи Любослав
Коментари Харесай

КНСБ ще подкрепи актуализацията на бюджета

КНСБ ще поддържа по този начин препоръчаната актуализация на бюджета, заяви Любослав Костов, шеф на Института за обществени и синдикални проучвания към синдиката. По думите му множеството пера са доста вярно написани.

Националният съвет за тристранно съдействие заседава изключително поради препоръчаната от служебния кабинет актуализация на бюджета. Според Костов пониженият недостиг е добра стъпка, а увеличените доходи ще отидат към предпочитани сфери – обществени разноски за растеж на пенсиите, опазване на здравето и поддръжка за бизнеса.

" Дали са нужни и дали са належащи тези разноски, които се оферират сега – изрично да. България е с един от най-ниските дефицити в целия Европейски съюз. България изхарчи два пъти по-малко средства за поддръжка на бизнеса, семействата и хората в изискванията на пандемия от другите страни. Не единствено сме с най-ниския недостиг, само че сме и с най-ниския дълг. Спрямо всички останали страни сме в най-хубавата обстановка ", уточни пред БНР шефът на Института за обществени и синдикални проучвания.

В момента даже без да се пипат налозите, е налице нужният фискален буфер, посочи той. И добави, че евентуално в края на годината тези 2 милиарда повече доходи ще набъбнат.

Според Костов би трябвало да се прави разлика сред преизчисляване на пенсиите, повишение на пенсиите и индексиране на пенсиите. Партиите оферират да се преизчислят пенсиите към задна дата, а служебният кабинет и КНСБ оферират растеж и актуализация: " Целта на всички ни е една и съща, просто имаме спор от позиция на метода. Техният способ ще остави към 1 милион пенсионери без никакъв растеж. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР