КНСБ изрази своето безпокойство от намерението на българското правителство да

...
КНСБ изрази своето безпокойство от намерението на българското правителство да
Коментари Харесай

КНСБ е против обезсилването на Конвенцията за защита правата на човека

КНСБ изрази своето безпокойствие от желанието на българското държавно управление да изиска краткотрайна дерогация на използването на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида. Синдикалната организация не приема, че в страната има справедлива обстановка, която да постанова това.

Основният мотив на КНСБ е, че изключителното състояние в страната е оповестено поради разрастващата се зараза от Covid-19. В същото време изискване за неприлагане на европейската спогодба е да има събитие, което “застрашва съществуването на нацията”. Българските управляващи не са приели, че съществуват сходно изискване.

“Обезпокоени сме от събитието, че в случай че страната изиска дерогация на използването на Конвенцията, някои права, в това число и правото на синдикално сдружаване, може съществено да бъдат наранени и лимитирани, с което ние не можем да се съгласим “, се споделя в позицията на КНСБ.

Синдикаланата организация е на позиция, че страната в действителност не цели дерогация на избрани човешки права, а желае прекратяване на процедури по заведени и идни каузи пред съда в Страсбург.

“Не желаеме това да се случи “, споделя КНСБ и припомня, че все още никой не знае какво тъкмо съдържа писмото на министър Данаил Кирилов за дерогацията, с какво е обосновано и на какво се дължи тази неяснота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР