Книга, публикувана по метода на самиздат със заглавие Харви Уайнстийн:

...
Книга, публикувана по метода на самиздат със заглавие Харви Уайнстийн:
Коментари Харесай

Съкилийници на Харви Уайнстийн издадоха „автобиографията“ му

Книга, оповестена по метода на самиздат със заглавие „ Харви Уайнстийн: Моята история “ и представяна за автобиографична, бе свалена от продажба в Amazon, откакто стана ясно, че е написана от двама съкилийници на някогашния кино манат, излежаващи присъди в същия затвор. Това заяви уеб сайтът за вести от шоубизнеса Page Six.

Първоначално не бе известно кой стои зад томчето, предлагано за Щатски долар 7,99. В предговора на книгата с клеймото на Prisons Foundation се споделя, че материалите са получени по „ заобиколен път “ от място за отнемане от независимост в Калифорния. В текста се акцентира, че те не са били предадени от Уайнстийн, а от хора, които са се сприятелили с него. Твърди се, че продуцентът им е разказал своята история и е дал съласие за публикуването й, защото самият той не може да направи това заради продължаващи правосъдни разногласия.

Адвокатът на Уайнстийн отхвърли тази информация и заведе правосъдно дело с искане книгата да бъде свалена от продажба и да не бъде наричана автобиография. На 28 май тя беше свалена от уеб страницата на Amazon.

Източник на Page Six е декларирал, че Уайнстийн знае за подправената автобиография, само че не я е чел. Нюйоркският му юрист Артър Айдала удостоверява, че „ това несъмнено не е автобиография “ и прибавя, че в случай че Уайнстийн реши да предприеме нещо сходно, книгата му ще съдържа доста по-мащабни разкриия, стига някой издател да дръзне да се заеме с нея. „ Когато си в пандиза, приказваш доста, а няма какво толкоз да правиш “, разясняват информатори на изданието хипотетичните откровения на продуцента пред съкилийниците му.

Фалшивата автобиография по-скоро е в отбрана на Уайнстийн. На задната й корица се споделя: „ Много хора във филмовата сфера са щастливи, в случай че получат една-единствена номинация за премиите „ Оскар “. Знаете ли какъв брой такива е получил Уайнстийн? Не три, не 35, а 350. А знаете ли какъв брой „ Оскар “-а? Общо 80 в съвсем всяка категория. Осемдесет извоювани победи. В тази книга Уайнстийн освен споделя за своите нетрадиционни (някои споделят „ несъответствуващи “) способи, само че и за обвиняванията, които неизбежно са последвали триумфа му ”. В изданието може да се прочете още: „ Той поемаше опасности в професионалния и в персоналния си живот.Претегляше възможностите и продължаваше напред без съмнение. Резултатите бяха поразителни ”. Вътрешен човек, към този момент срещнал се със наличието на томчето, твърди, че в него има груби детайлности за половите подвизи на продуцента, напомнящи стила на  мъжкото списание Penthouse.

След мемоара менте следва излизането и на друга биографична книга за Уайнстийн, дело на журналиста от сп. New Yorker Кен Олета. Авторитетното издателство Penguin ще я пусне на пазара на 12 юли. Предполага се, че обектът на авторския интерес не би останал удовлетворен и от нейната поява.

Припомняме, че обвиняванията по адрес на холивудския продуцент за пръв път бяха огласени на страниците на The New York Times. Изданието заяви за голям брой млади актриси и подчинени на Уайнстийн, потърпевши от половите му похищения в последните 30 години. По-късно за своите връзки с продуцента описаха над 80 дами, включително холивудските звезди Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек и други. На 11 март 2020 година той бе наказан в Ню Йорк на 23 години отнемане от независимост, като бе приет за отговорен за изнасилвания и склоняване към секс. Предстои му и развой за хипотетични полови закононарушения и в Лос Анджелис. Магнатът отхвърля всички обвинявания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР