Кметовете на София и Варна Васил Терзиев и Благомир Коцев

...
Кметовете на София и Варна Васил Терзиев и Благомир Коцев
Коментари Харесай

Кой стои зад сигналите срещу Васил Терзиев и Благомир Коцев

Кметовете на София и Варна Васил Терзиев и Благомир Коцев се трансфораха в цел на странна офанзива, чиято цел наподобява е да компрометира мандатите им от ден първи.

Един и същи човек оспорва правото на Терзиев и на Коцев да заемат кметските си постове поради " несъответственост ".

Това е Александър Долев, който има опит в локалната власт в Пловдив до 2011 година, а сега се показва за редактор в " Радио и телевизия Истина и независимост ".

Долев е подал сигнали до Общинските изборни комисии (ОИК) в София и Варна, като твърди, че Васил Терзиев и Благомир Коцев са позволили нарушаване, тъй като не са излезли от управителните препоръки на компаниите си в период.

Законът за локалното самоуправление (ЗМСМА) не разрешава на кметове да бъдат контрольори или шефове на сдружения, както и да вземат участие в надзорни, управителни и контролни органи на компании по време на ръководството си. Затова новоизбраните претенденти са длъжни да прекратят това присъединяване в едномесечен период от полагането на клетва.

В противоположен случай - пълномощията им ще бъдат прекъснати, по този начин както се случи през 2020 година с новоизбрания кмет на Благоевград Румен Томов (БСП).

Какво е " Радио и Телевизия Истина и независимост "?

Зад това име не стои нито радио, нито телевизия, нито комерсиално сдружение. Това е уеб страница, цялостен с тайни теории за заговора на " глобалистите ", подправени вести за " напръскване на кемтрейлс " и антиваксърски материали.

Сайтът е списван от някогашния общински консултант и зам.-кмет на Пловдив от времето на Славчо Атанасов - Александър Долев.

През 2015 година Комисията по досиетата откри негова принадлежност към някогашната Държавна сигурност като сътрудник към Второ основно и 6-то ръководство.

Долев беше част от Вътрешна македонска революционна организация по време на кариерата си в общинската администрация в Пловдив, само че е минал и през други партии като " Конституционен съюз " и " Целокупна България ".

През 2020 година по време на COVID-пандемията Долев беше арестуван в софийското метро поради отвод да постави маска в интервала, в който това беше част от наложителните ограничения в публичния превоз.

Oсвен в антиваксърската агитация, Долев се оказва деен и в подаването на сигнали против кметовете от Политическа партия.

Непосредствено преди коледните празници ОИК София се зае с

Тогава от Столичната община разгласиха позиция от името на Терзиев, в която декларират, че той в никакъв случай не е изпълнявал управническа функционалност в компанията, за която се отнася сигнала.

Той е имал миноритарен дял в него, само че още на 17 октомври (над 10 дни преди първия тур на изборите) е излязъл от него и е престанал да бъде съсобственик. Търговският указател демонстрира, че вписването на решението за прекачване на дяловете е с дата 20 декември 2023 година.

Заседанието на общото заседание за освобождение на Терзиев е извършено на 13 ноември 2023 година, в деня, когато той постави клетва като кмет в СОС. Агенцията по вписванията обаче го е отразила с повече от месец забавяне.

Тогаваотложи решението си по сигнала, с цел да изиска спомагателни информации от Търговския указател.

Оказва се, че на 10 януари 2024 Александър Долев е допълнил сигнала с информация за присъединяване на Терзиев - този път за компании в Съединени американски щати и Англия.

На съвещание от 28 януари ОИК взема решение да ангажира и Министерството на вътрешните работи, и Министерството на правораздаването, с цел да се обясни дали Васил Терзиев има присъединяване „ Метастим лимитед “, „ Спесимейтт лимитед “, „ Пейхоуд Лимитед “ основани във Англия и в „ МакСтейдиъм “с адрес в Съединени американски щати.

Междувременно, ОИК е сезирана от Долев и против кмета на Варна който също би трябвало да потвърди, че е напуснал в период компаниите си.

Сигналът съдържа изказвания за това, че Коцев има присъединяване в търговски сдружения в Малта.

Става въпрос за: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited. Настоява се за инспекция и на други търговски сдружения в Малта.

Публична инспекция на " Сега " в малтийския указател демонстрира, че тези компании са заличени. Според локалното законодателство, когато една компания стартира процедура по разпродажба, неговите акции стопират да се търгуват и те се считат за " оскъдни " - термин, който се употребява за акции на несъществуващо сдружение.

ОИК - Варна въпреки всичко е поискала информация от Търговския указател на островната страна, само че с цел да бъдат предоставени данните, е належащо и категорично единодушие на Коцев.

Кметът на Варна би трябвало да подава писменото си единодушие за даване на извлечение от регистъра на Малта до 1 февруари.

До 7 февруари той може да внесе в ОИК документи, които да опровергаят сигнала.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР