Коалиция Център“, която бе създадена от Васил Божков ще се

...
Коалиция Център“, която бе създадена от Васил Божков ще се
Коментари Харесай

Крими типове пълнят листите на Васил Божков

Коалиция „ Център “, която бе основана от Васил Божков ще се яви на избори, ползвайки регистрацията на две маргинални партийки. С партия „ Свобода “ и „ Българска земеделска

партия “ подсъдимият за данъчни измами хазартен необут дава обещание да донесе нов морал в политиката и да избави България от мутрите.

 

Дали обаче Божков не би трябвало първо да огледа към личните си съдружни сътрудници?! Там претенденти за изчегъртване има колкото искаш – едни поради престъпните си биографии, а други „ спасители “ са фамозни като политически хамелеони, подготвени на всичко, единствено и единствено да се докопат до властта.

 

Основаната от починалия Павел Чернев партия „ Свобода “ има опит в сходни обединения. През 2022 година нейната регистрация бе дадена чартърен на някогашния длъжностен министър председател ген. Стефан Янев. Зеления чорап Янев съумя да се докопа до Народното събрание, а в подмяна на „ услугата “, водачът на „ Свобода “ Владимир Чавдаров си изиска една трета от стотиците хиляди левове партийна дотация. В случай, че „ Център “ на Васил Божков прескочи 4-процентната преграда, вождът на маргиналната групировка отново ще намаже добре. Все отново, преди да се стигне до разделяне дотацията на Стефан Янев, фрагментите на партия „ Свобода “ дадоха всичко от себе си в предизборната акция.

Най-успешна е структурата във Варна, чието лице е излежалият няколко присъди за търговия с дрога Румен Широков.

 

За Широков се твърди, че гравитира към общинския консултант Генадий Атанасов, чието име в града също се свързва с подземния свят. Широков и Атанасов не подвиха крайник, с цел да оказват помощ за успеха на генерала. Ключово е присъединяване им при гостуването на Стефан Янев в града на 18 септември 2022 година Заради заплаха, че залата няма да се изпълни с почитатели на „ Български напредък “, на пожар са привикани като масовка приятели на Широков, с не един и два полицейски ареста в досиетата, описват участвали. Запознати  разкриват, че варненската конструкция на партия „ Свобода “ към този момент е задействана, с цел да събира поддръжка и за Васил Божков. Твърди се, че най-малко един от тандема Широков-Атанасов ще бъде включен и в листите за парламентарните избори.

 

В редиците на коалиция „ Център “ има и други крими фигури. Част от публичния съвет е пловдивчанинът Георги Какалов, някогашен общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация. Интересното при Какалов е, че той би трябвало да съчетава присъединяване си в започващата тези дни предизборна акция с явяването си по дело за присъединяване в проведена незаконна група за искане и приемане на подкупи и длъжностни закононарушения. През 2020 година новоизлюпеният герой против политическата мафия е задържан при акция на ГДБОП. Заедно с него зад решетките ” се озова водачът на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив Стефан Послийски и шефката на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Цветелина Кънева. Повод за акцията са сигнали от предприемачи, че са принуждавани да заплащат рушвети, с цел да узаконят кладенците си. За да прибират рекета, Послийски и Какалов основават компания, записана на подставено лице, към която всеки искащ да получи позволение за водоползване е насочван да му изготви план.

Отказалите да си платят са засипвани от инспекции и актове от чиновничката Цветелина Кънева.

 

Запознати настояват, че рекетьорът Георги Какалов ще е на челно място в листите на коалиция „ Център “ на изборите през юни. Колко още сходни „ борци с мафията “ ще вършат компания на Какалов, следва да забележим.

 

Освен престъпни тиове Васил Божков е събрал в обединението си и куп политически хамелеони. Типичен образец е Пейчо Касъров, началник на втората групировка мандатоносител „ Българска земеделска партия “. Касъров е прегледен образец, че в българската политика лявото и дясното са единствено дъвки за пред гласоподавателите, с чиято помощ да се докопаш до властта. А Пейчо Касъров е опитвал, няма спор. Първо с Българска социалистическа партия, след това и с „ Български напредък “ на Стефан Янев.

 

Васил Божков е прибрал в редиците на обединението и голям брой някогашни депутати, изпаднали през годините от огромната политика. Сред претендентите да ни спасят от мутрите са аленият многознайко Кольо Парамов, Димитър Байрактаров – ексдепутат от „ Патриотичен фронт “ и артистът режисьор Максим Генчев, някогашен народен представител от „ Изправи се! Мутри вън! “.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Георги Какалов Васил Божков Стефан Послийски Цветелина Кънева Пейчо Касъров Кольо Парамов Димитър Байрактаров Максим Генчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР