Кметът Йорданка Фандъкова задейства днес процедура за отнемане на четири

...
Кметът Йорданка Фандъкова задейства днес процедура за отнемане на четири
Коментари Харесай

Фандъкова сменя стопаните на четири имота в Борисовата градина

Кметът Йорданка Фандъкова задейства през днешния ден процедура за лишаване на четири общински парцела в Борисовата градина от " Софийски парцели " ЕАД. Това са Кръглото кафене " Кривите огледала " - 3.1 дка, Детски ъгъл " Водно каналче " - 7.6 дка и постройка на ресторант " Веселото село ", Велописта и " Трите дансинга " - 2.7 дка и постройка от 769 кв.м.

Предложението бе прегледано и признато през днешния ден като спомагателна точка в дневния ред на общинската комисия по околна среда. То ще бъде импортирано за гласоподаване на постоянната сесия на Столичния общински съвет на 27 юни.

До 2017 година тези общински парцели бяха давани чартърен от " Софийски парцели ". Договорите за наем са прекъснати по разпореждане на Фандъкова. Тогава е разпоредено и премахването на противозаконни градежи на терените на автокъща " Капитолия " и " Веселото село ", изяснява в отчета си до общинския съвет Фандъкова.

" Категоричното ми мнение е, че оправдано и законно е цялата територия на парка да бъде ръководена от Столичната община като се поддържа от общинското дружество " Паркове и градски градини ", включително и четирите парцела, стопанисвани и ръководени досега от " Софийски парцели ". Това решение кореспондира с процедурата по приемане на Подробен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина ", предлага в отчета си до СОС кметът.

Утре е заключителното публично разискване на плана за Подробен устройствен план на парка, което ще се организира в Университета по архитектура, строителство и геодезия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР