Кметът Йорданка Фандъкова връчи призовете за лице на „София –

...
Кметът Йорданка Фандъкова връчи призовете за лице на „София –
Коментари Харесай

Младите спортни таланти Изабела Янкова и Калоян Бинев са лица на „София – европейска столица на спорта“

Кметът Йорданка Фандъкова връчи наградите за лице на „София – европейска столица на спорта“ на първенците Изабела Янкова и Калоян Бинев

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специфични призове на младите гении Изабела Янкова и Калоян Бинев, двамата са измежду очакванията за положително бъдеще на българския спорт. На гала в постройката на Столична община бе оповестено, че Янкова и Бинев са избрани за лица на самодейността „ София – европейска столица на спорта “ за 2022 година

17-годишната Изабела Янкова е международна шампионка за девойки и европейска шампионка за дами, през предходната година завоюва и Световната купа при дамите в дисциплината втурване на планинското колоездене. 23-годишният Калоян Бинев има във визитката си европейска купа за младежи по таекуондо, златен медалист от мултиевропейското състезание, с победа от авторитетния шампионат за Световната купа в Египет.

„ Благодаря на Изабела и Калоян, че с техния гений и известност увличат доста жители и най-много децата да спортуват. В лицето на двамата младежите ще имат сериозен образец за доста труд, дисциплинираност и неизменност. Пожелавам им триумф в колоезденето и таекуондото като новите лица на самодейността. За нас е значимо сходни надарени български спортисти да бъдат образец както за деен метод на живот, по този начин и за предварителна защита против всички отрицателни феномени, които съпътстват развиването на младежите. Тази година разпространяваме заниманията с два от най-популярните в последно време измежду младите спортове, планинското колоездене и бойните изкуства концентрират голям интерес и получиха олимпийско самопризнание “ – съобщи по време на церемонията кметът Фандъкова.

„Инициативата „ София – европейска столица на спорта “ оказва помощ да влагаме както в организацията на спортни събития, по този начин и в спортната инфраструктура. През предходната година тя увлече над 170 000 души, за тази година са планувани над 120 нови събития. Инициативата ни дава опция също по този начин да подкрепяме спортните клубове. Екипът на фондацията е доста деен и това е метод да осигуряваме повече благоприятни условия за спорт и деен живот на софиянци и гостите на града ” – сподели още Фандъкова.

Янкова и Бинев благодариха за оказаната чест и споделиха какво им следва в близко време. Двамата показаха очакванията си посредством персоналния образец да вдъхновят доста деца да бъдат дейни и да спортуват, тъй като спортът е здраве. В знак на признателност към Столична община Изабела връчи на кмета Фандъкова спортния екип, с който е спечелила европейска купа, а Калоян подари един от извоюваните си медали на огромни шампионати.

През цялата година Изабела и Калоян ще бъдат част от събитията на „ София – евростолица на спорта “. На 17 април те ще са измежду многото известни персони, които ще поведат колоната на обичайното Велошествие „ София кара колело за по-чист въздух “ по маршрут от Народно заседание до Южния парк.

На церемонията в общината участваха Анатоли Илиев – зам.-председател на фондация „ София – европейска столица на спорта “ и Дамян Диков – изпълнителен шеф на фондацията и други Събитието се състоя при строго съблюдаване на здравните ограничения.

Като лица на самодейност „ София – европейска столица на спорта “ Изабела и Калоян наследяват четири извънредно надарени и обаятелни български състезателки: Християна Тодорова (художествена гимнастика – 2018 г.), Александра Фейгин (фигурно пързаляне – 2019 г.), Йоана Илиева (фехтовка – 2020 г.) и Катрин Маноилова (шорттрек – 2021 г.). Всички те са измежду най-обичаните и следени като поведенчески модел от младите в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР