Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха днес договор за

...
Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха днес договор за
Коментари Харесай

Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха договор за дарение на сдружение „Музиката вместо улицата“

Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев подписаха през днешния ден контракт за подаяние от страна на Общината за съдружие „ Музиката вместо улицата “.

Община Сливен дава безплатно финансова помощ на организацията в размер на 30 хиляди лв.. Сумата беше гласувана от Общинския съвет на съвещание, извършено на 19 май 2022 година  

„ За мен „ Музиката вместо улицата “ е най-успешният план за интеграция и Община Сливен ще продължава да го поддържа, тъй като дава късмет на деца от нуждаещи се фамилии да проявят своя гений в региона на класическата музика и да се осъществят в живота “, сподели кметът Стефан Радев. Той се надява Министерството на културата също да отпусне средства на сдружението по утвърден план, с който Общината кандидатства по програмата за поддръжка на креативен планове в региона на театралните изкуства.

От своя страна Георги Калайджиев благодари на кмета за поддръжката.

„ От основаването на школата сме работили с помощ, предоставена от Германия и в този момент, когато Община Сливен ни гласоподава доверие, съм доста благополучен и се усещам уютно, тъй като става дума за нашите деца “, сподели той.

Георги Калайджиев осведоми, че е на път да се осъществя едно негова огромна фантазия – на 13 септември следва разкриване на нов детски културен център. Той е цигулар, който от години работи в Германия. През 2008 година сътвори музикална школа за деца в родния си град Сливен. Инициативата носи името „ Музиката против улицата ”. До през днешния ден в школата са се обучавали над 300 деца, учили се да свирят на цигулка, виола, чело, контрабас, пиано, китара. Някои от тях не престават образованието си в музикалните учебно заведение в Бургас и Стара Загора, а по-късно и в Музикалната академия в София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР