Кметът награди със златна значка бившия директор на училището Стойко

...
Кметът награди със златна значка бившия директор на училището Стойко
Коментари Харесай

Немскоезиковото училище в Русе отбеляза 30 години от възстановяването си 

Кметът награди със златна значка някогашния шеф на учебното заведение Стойко Димитров

В интервала 3-5 октомври Средно учебно заведение с преподаване на немски език „ Фридрих Шилер “ отбелязва 30 години от основаването си, с което се  възстановява немскоезиковата школа в Русе.

На тържествена среща днес с почетни грамоти бяха отличени шефове и зам.-директори, работили в учебното заведение в интервала 1993-2022 година Сред тях бе и Стойко Димитров, заемал директорския пост от 1985 до 1998 година Той получи и златна значка от кмета Пенчо Милков за приноса му в развиването на учебното заведение и одобряване престижа му.

„ Поздравявам Ви за смелостта на концепцията да превърнете едно квартално учебно заведение в елитна езикова гимназия. Идея, която може би е будила неразбиране и подигравка, само че през днешния ден, с труда на всички последващи шефове и учители, е оправдана и потвърждава, че фантазията Ви не е била безрезултатна “, сподели кметът Пенчо Милков в обръщението си към някогашния шеф. Милков поздрави още Пламен Иванов (директор в интервала 1998-2016), Искра Иванова (настоящ ръководител) и целия педагогически персонал, който през годините е работил с отдаденост и професионализъм за поддържането на положителното име на образователното заведение.

Стойко Димитров Георгиев е основател и корав покровител на преобразуването през 1992 година на Основно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в Средно общообразователно учебно заведение с преподаване на немски език, с което се възвръща профилираното образование по немски език в Русе и се продължава традицията на съществувалото до 1944 година Дойче шуле. Само за няколко години под негово управление новото учебно заведение става извънредно мечтано от родителите на дребните русенци и заема водещо място измежду учебните заведения в област Русе.

Освен като учебен началник, Стойко Димитров се откроява и със своята научно-изследователска активност по проблеми, свързани с образованието. Плод на това дело е излязлата през 1984 година книга „ Към историята на просветното дело в Русе през Възраждането “.

По случай празника на учебното заведение на 5 октомври (сряда) от 15 ч. в Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ ще бъде открита експозиция, а в 15:30 ч. ще бъде показана и книга, събираща историята му.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР