Кметът на Варна Благомир Коцев връчи наградата за доброволчество Пиър

...
Кметът на Варна Благомир Коцев връчи наградата за доброволчество Пиър
Коментари Харесай

Отличиха младите доброволци на Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев връчи премията за доброволчество „ Пиър на годината “ за 2023 година. Отличието се дава на възпитаници, които работят за предварителна защита на рисковото държание измежду младежи.

Наградите получиха Антония Славова от ПГИ „ Д-р Иван Богоров “ и Кристиян Георгиев от СУХНИ „ Константин Преславски “. Наградени бяха общо 27 доброволци от 12 учебни заведения. Те се образоват и работят по метода „ връстници образоват връстници “ и назовават себе си „ пиъри “.

Официалната гала се организира в Юнашкия салон в наличието на над 200 доброволци, родители, учебни ръководители и публични лица. Сред тях бяха Андриана Андреева, регионален шеф, старши комисар Андрей Ангелов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, Марин Маринов, ръководител на Окръжен съд – Варна, Красимир Конов, ръководител на Окръжна прокуратура – Варна и други.

Радвам се да видя толкоз доста младежи, които са се отдали на тази идея – доброволчеството. Ние ценим високо вашата работа. Община Варна и дирекция „ Превенции “ поставят големи старания, с цел да провеждат и оказват помощ на младите доброволци и това дава резултати, сподели кметът на Варна Благомир Коцев. Той описа за своя опит с доброволци като кмет, а преди този момент и като регионален шеф. Кметът Коцев подчертава върху голямата роля на доброволците при справяне с следствията от урагана и с бежанската вълна от Украйна.

Благодаря на най-младите доброволци. Вие се грижите за това връстниците ви да не тръгнат по неприятен път, сподели Коцев. Той добави, че доброволчеството е симптом на зрялост и отговорност и не е инцидентно, че оценките се отсъждат тъкмо през днешния ден – в интернационалния ден на доброволеца.

Да твориш положително е висша полезност. Затова сме толкоз щастливи, че в залата има толкоз младежи, които са приели тази задача. Младите хора не се нуждаят от награди, с цел да правят положително. Тук сме, с цел да усетите нашата горделивост от триумфите, които постигате, сподели Светлана Коева, шеф на дирекция „ Превенции “ към Община Варна.

Общо над 300 възпитаници са доброволци и работят със свои съученици или в градски акции по тематиките „ предварителна защита на използването на наркотични субстанции “, „ предварителна защита на трафика на хора “, „ предварителна защита на рисковото полово държание “ и „ предварителна защита на правонарушенията, осъществявани от деца “. При осъществяване на своята активност доброволците са подкрепени както от учебното си управление, по този начин и от полицейските служби, прокуратурата, обществени и здравни служби.

През 2023 година доброволческите екипи са провели над 3 000 осведомителни сесии и 17 градски и учебни акции.

Ето и кои възпитаници се отличиха измежду връстниците си:

Категория „ Доброволец на доброволците “ - Лилия Маринова – Първа езикова гимназия

Категория „ Изключителна интензивност на градско равнище “ - Биляна Николова – Професионална техническа гимназия, Дея Димитрова – Варненска комерсиална гимназия

Категория „ Екип на годината “ - Алекс Рачева, Снежина Вълканова, Милица Маркова

Категория „ Дебют на годината “ - Александър Заяков, Владимир Маринов, Радина Янчева

Категория „ Изключителна интензивност на учебно равнище “ - Дара Велкова, Веселина Иванова, Адриана Георгиева, Димана Вълкова, Ева Златкова, Жасмина Минчева, Елена Желева, Йоанна Димитрова, Александра Стефанова, Цветелин Стойчев Пламена Илиева, Ивон Караджова, Иванина Николова.

За принос в предварителната защита на телефонните измами - Веселин Стоянов, Ивайла Христова, Катерина Николова, Виктория Пеева - за принос в предварителната защита на телефонните измами и Махаела Денева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР