Кметът на Старозагорската община Гурково Мариан Цонев е привлечен като

...
Кметът на Старозагорската община Гурково Мариан Цонев е привлечен като
Коментари Харесай

Кметът на Гурково е обвинен за купуване на гласове

Кметът на Старозагорската община Гурково Мариан Цонев е притеглен като обвинен за пазаруване на гласове, оповестяват от прокуратурата.

След вчерашната акция под управлението на Софийска градска прокуратура са конфискувани парични средства в размер на 10 000 лв. и лист с имена, а над 20 лица са признали, че кметът им е предложил по 50 лева, с цел да гласоподават за съответна партия.

Над 10 лица са разпитани при взаимната акция на прокуратурата и ДАНС в община Гурково.

По време на разпитите очевидците разказали за метода, по който били събирани от обвинения в ромската махала на обитаемото място, като кметът М.Ц. им предложил и давал суми в размер на по 50 лв. за всеки, с цел да гласоподават за съответна политическа партия и претендент.

Над 20 лица са удостоверили, че са получили сумата от 50 лв. по време на всеобщо разпределяне на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на парцели и създаване на водопроводна мрежа. Отправяни били и закани към тях, показва прокуратурата.

Кметът Мариан Цонев съобщи, че това е акция, която цели да го оклевети.

„ Явно, че някои хора желаят да се случи това нещо. Не знам от кое място тия мераци. Не съм имал някакви връзки с правораздаващите органи. Готов съм да спомагам. Нито съм купувал (гласове - б.р.), нито съм имал желание да върша такова нещо. Шест инспекции от КПКОНПИ са ми правени - за всичко, от профилирана прокуратура и така нататък "

В отговор на въпрос дали до момента има формирани каузи кметът сподели:

„ Не, не. Това е от няколко индивида, които очевидно, че си реализираха задачата. Нормално е като си наклеветен, да си търсите правата ".

Мариан Цонев сподели, че е получил призовка през днешния ден да бъде разпитан в следствието в Стара Загора

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР