Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи наградата на Йерусалим

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска получи оценката „ Наградата на Йерусалим “. Наградата е одобрена и се връчва от Световната Ционистка организация в съдействие с Федерацията на Ционистите в България, Евреите от диаспората и 36 Ционистки организации в света, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Наградата бе връчена в наличието на Н. Пр. Посланика на Израел в България Йорам Елрон от госпожа Густи Брамерван, която е член на борда на Световната Циониска организация и ръководител на организацията на израелците в диаспората по света и ръководителя на Федерацията на Ционистите в България господин Николай Гълъбов. Наградата е статуетка изобразяваща шофар и маслинова клонка, типични за еврейската просвета и град Йерусалим.

Световната Ционистка организация отбелязва 125 години от основаването си от Теодор Херцел в Базел, Швейцария.

Наградата цели да отличат персони с високо публично значение ангажирани в работата с еврейската общественост и поддържащ съдействие с страната Израел и град Йерусалим.

Отличието се връчва за първи път на български държавник и жител в лицето на кмета Фандъкова.

Н.Пр. посланика на Израел в България Йорам Елрон сподели: " Благодаря ви, г-жо кмет, за всички старания да насърчите съдействието сред общината и Посолството на Израел, както и напъните да подкрепяте толерантността и да се борите против антисемитизма, като не допускате провеждането Луков марш в София. Много е значима и работата ви за развиване на нововъведенията и високите технологии ".

„ През тези години съм впечатлен от постоянството, скромността на госпожа Фандъкова, нейната безрезервност към работата за града и общностите, живеещи в него, сподели Николай Гълабов.

Густи Брамерван поздрави кмета Фандъкова за нейната посветеност като жена кмет, която отстоява ясни правила и е почтен водач.



Кметът Фандъкова получи премията поради безвъзмездната поддръжка на еврейската общественост, работата й с българската еврейска общественост и нейната битка с антисемитизма и езика на омразата. През годините тя е подкрепила редица планове свързани с културата на еврейската общественост и способства за построяването на демократичните полезности в България.

„ Благодаря за високото отличие, сподели кметът Фандъкова. В думите си тя съобщи, че в работата си следва ясни правила и полезности. Еврейската общественост в България е другар и сътрудник на София, с който работим за развиването на нашия град. Заедно успяхме да запазим София като град на толерантността – полезност, която са ни завещали нашите предшественици.



Досега премията са получили министър ръководителя на Австралия, членове на Народното събрание на Дания, Южна Африка, международно прочут тенор в Мексико, кметове на европейски градове в Полша, Франция.

На формалната гала участваха заместнк-председателя на Федерацията на Циноистите в България господин Стамен Арсов, госпожа Юлия Дандолова, изпълнителен шеф на ОЕБ „ Шалом “, Слава Монова – шеф на „ Ашомер Ацъир България “ и представители на Световната Циониска организация.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР