Кметът на София Йорданка Фандъкова направи изненадваща проверка на пренареждането

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова направи изненадваща проверка на пренареждането
Коментари Харесай

Фандъкова за жълтите павета: Засилен контрол, качеството е най-важно

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи изненадваща инспекция на пренареждането на жълтите павета, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Поискала съм контролът да бъде непрекъснат. Постоянен значи непрестанно в границите на работния ден тук да има представител на надзора, да има представители на възложителя и инж. Ангел Джоргов минава няколко пъти дневно ”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Инж. Тодор Тодоров от „ Строителен контрол ” към Столична община сподели, че пренареждането на паветата върви обикновено по одобрената от работната група назначена от Столична община технология. „ Използват се два разнообразни пясъка - единия е за подкожния пласт, върху които се реди паважът, а вторият е за фугирането ”, сподели той и акцентира, че и за двата материала имат по-сериозни условия от преди. Инж. Тодоров подсети, че при пренареждането също се употребяват стоманени ограничители през 10 метра, които ще лимитират напредването на паветата, когато сектора бъде отворен за прекосяване на автокобили.

„ В момента върви малко по-бавно от предния път, тъй като се внимава повече и се следи за по-малка фуга. Засега нямаме проблеми с качеството ”, счита той.


„ Искам от вас с изключение на да имате непрекъснат представител тук и да управлява непрестанно, да се вършат проби за материалите. От изпълнителя с изключение на всичко друго желая да внимавате да няма увреждане на паветата. Не може да си позволите увреждане на павета. ”, настоя Фандъкова.


Инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет на Столична община в направление „ Обществено строителство “ изясни, че все още на 97% е завършил ремонта като остават да се създадат още няколко тротоара, да се инсталират стълбовете на уличното осветяване и по-късно да се пристъпи към проби. “Както тук, по този начин и в останалите сектори се упражнява надзор. Призоваваме строителят също да усили броя на техническите ръководители и бригадирите ”, сподели инж. Джоргов.

Той е безапелационен, че след започването на пренареждането на жълтите павета се съблюдава технологията, както и признатия план.

„ Всеки ден специфична комисия най-после на работния ден това, което е подредено за деня се ревизира преди да се позволи да стартира първичното фугиране ”, означи той.

„ Санкции ще има за закъснение в случай че не се оправи компанията в период. Те са извънредно съществени - 30% от цената на контракта “, сподели инж. Джоргов и уточни, че желаят придвижването да бъде пуснато на 15-ти септември, само че акцентира, че за тях качеството е по-важно.

„ За мен качеството е по-важно от периода. Фирмата би трябвало да си следи периода, тъй като има съществени наказания при закъснение, само че качеството е по-важно. Затова разгадавам на засиления надзор, които е непрестанен в тази част на обекта “, акцентира кметът на София Йорданка Фандъкова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР