Кметът на София Йорданка Фандъкова, която вчера обяви, че ще

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова, която вчера обяви, че ще
Коментари Харесай

Фандъкова: Манолова е сериозен кандидат, Борислав Игнатов има какво да покаже на хората

Кметът на София Йорданка Фандъкова, която през вчерашния ден разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат отпред на София, дефинира един от противниците си на вота Мая Манолова като " сериозен претендент ". Омбудсманът разгласи късно нощес, че ще подаде оставка като публичен бранител, с цел да се включи в конкуренцията. Тя най-вероятно ще бъде издигната от предприемчив комитет, като се чака да бъде подкрепена от Българска социалистическа партия.

С сходен ход левицата застана и зад сегашния държавен глава Румен Радев на президентските избори. Тогава той също беше повдигнат от предприемчив комитет, след което получи поддръжката на Българска социалистическа партия и в последна сметка завоюва балотажа против Цецка Цачева.

" Много отдавана стана ясно, че Мая Манолова ще се включи в локалните избори и Българска социалистическа партия ще я поддържа. Румен Радев обаче пристигна без политическа обязаност, което е значимо ", посочи Фандъкова.

Освен Манолова, Фандъкова разяснява и още един от формалните претенденти за кмет на София. Тя призна, че се познава с проектант Борислав Игнатов, който е повдигнат за поста от " Демократична България ".

" Той има какво да покаже на хората. Работила съм с него и знам, че може да се работи с него и в бъдеще ", сподели още столичният кмет.

Фандъкова добави, че няма да се разделя с целия си екип, в случай че завоюва изборите, като " най-съвестните " ще продължат да работят с нея. По думите ѝ в околните дни ще предложи новите имена в екипа си на изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя посочи, че се е " обърнала към водещи специалисти по града ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР