Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира темата с мръсния въздух,

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира темата с мръсния въздух,
Коментари Харесай

Фандъкова: Имаме проблем с изгарянето на отпадъци

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява тематиката с мръсния въздух, който задушава столицата. Тя призна, че Столична община има проблеми с изгарянето на отпадъците.

" Имаме проблеми с изгарянето на боклуци. Това крие риск за здравето на хората. Имаме мобилна станция, която, изключително при прогноза за по-сериозни превишения, изпращаме на Орлов мост. Доста постоянно имаме данни от там. Те не се разграничават доста от останалите пет. Общо пет са станциите, те са на Националната организация по околна среда. Това са формалните измерватели, на база на които ние взимаме нашите решения. Аз проследявам и гражданските станции ", съобщи Фандъкова в утринния блок на NOVA.

" Още предходната година имахме публични срещи при министъра на околната среда и водите с екипа, който инсталира и поддържа гражданските станции. Работи се по този начин, че да могат да се съпоставят и данните да бъдат сигурни. Гражданските станции са по-скоро датчици. Официалните решения ние взимаме на база на формалните станции, само че следим всичко ", сподели още кметът на София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР