Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че няма да се

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че няма да се
Коментари Харесай

Фандъкова не иска повече да бъде кмет

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че няма да се кандидатира още веднъж за поста на идващите локални избори, които следва да се проведат в края на тази година.

„ Това е мое решение, взето от дълго време. Много хора знаят за него, само че към този момент е време да бъде оповестено пред всички “, уточни Фандъкова в ефира на NOVA, представена от Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали към този момент има избран кандидат-кмет от ГЕРБ, който да се включи в кметската конкуренция за столицата, Фандъкова отговори, че „ има спекулации “, само че тя към момента не е осведомена с публично оповестени и издигнати претенденти от някоя партия.

Във връзка с последните промени в билетната система на Столичния градски превоз Фандъкова удостовери също, че месечната абонаментна карта ще бъде върната в приложимост. „ Месечната карта ще бъде върната, само че ще отнеме време, защото става дума за смяна в разпоредба “, разяснява тя. Има предложение решението за наложителна валидация при всяко пътешестване също да отпадне, сподели тя.

По мотив на грипната вълна в страната кметът на София изясни, че по данни на столичната Регионална здравна ревизия има повишаване на случаите на заразяване, само че то е гладко и на този стадий към момента не е належащо оповестяване на грипна почивка в столицата.

Йорданка Фандъкова уточни още, че пренареждането на жълтите павета пред постройката на Народното събрание ще стартира незабавно, откакто метеорологичните условия разрешат това. Тя напомни, че компанията реализатор на некачествения ремонт е санкционирана със 100 хиляди лв. поради нарушение на целостта на паветата, които са оповестени за монумент на културата.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР