Кметът на район Централен“ Георги Стаменов откри традиционните Празници на

...
Кметът на район Централен“ Георги Стаменов откри традиционните Празници на
Коментари Харесай

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откри традиционните „Празници на Стария град“

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов откри обичайните „ Празници на Стария град “, които стартираха на Античния спектакъл с концерт на „ Мишо Йосифов бенд “.
Прочетете още
В приветствието си шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “ доцент доктор Елена Кантарева-Дечева разкри, че началото на събитието с голямо значение за културния живот на Пловдив, е сложено през 80-те години на предишния век.

„ Празниците на Стария град имат над 40-годишна история. Те стартират по самодейност на екипа на Старинен Пловдив като еднодневно колоритно събитие, с цел да се трансфорат в седмичен и месечен фестивал с богата и разнородна стратегия “, уточни доцент доктор Елена Кантарева-Дечева.

Тя напомни, че задачата на Празниците е „ да разпространяват Стария град като място, наситено с достоверно културно-историческо завещание, живот, изпълнен с разнообразни изкуства, с влиятелни артистични конгреси и с наличието на доста създатели, които не престават да творят тук “.

„ Радвам се, че съм част от екипа, с който поддържаме традицията жива. Старият град е мястото, където материалното и нематериалното културно завещание се срещат и живеят дружно “, сподели още шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “.

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов акцентира, че като един от най-старите градове в Европа, Пловдив постоянно е покорявал с неповторимата си атмосфера и неповторимо обаяние.

„ Изключително съм горделив, че през днешния ден имам опция да открия тази значима за Стария град традиция, съхранила духа на Пловдив през вековете.

Празниците на Стария град са друг и достоверен взор към пловдивската просвета, история и завещание. Това е и част от магията на града ни - да запленява всеки, който пристигна в него и да го кара да се връща тук още веднъж и още веднъж “, посочи Георги Стаменов.

В центъра на събитията тази година е популяризирането на движимото и недвижимо историческо завещание на Старинен Пловдив, както и отбелязването на 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев.

Концертът на „ Мишо Йосифов бенд “, който сложи началото на „ Празниците на Стария град “, пък обра овациите на феновете. Прочутият джазмен и негови сегашни и някогашни студенти от Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ извършиха богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси, с който завоюваха сърцата на публиката.

      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР