Кметът на пострадалият от наводнението град Царево Георги Лапчев, каза

...
Кметът на пострадалият от наводнението град Царево Георги Лапчев, каза
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Нормалният ритъм на живот в община Царево беше възстановен за 24 часа

Кметът на потърпевшият от наводнението град Царево Георги Лапчев, сподели че сполетялото града естествено злополучие е “нечувано ”.

“Имаше десетки пъти по-голям воден размер, който да премива през това пространство. Нека се изследва, само че е реалност, че имаме нечувано естествено злополучие. 330 литра на квадратен метър! При изискване, че имаме подобен воден да, защо въобще приказваме? ”, запита той.

 

 Снимка: SafeNews

Лапчев уточни, че оповестените 30 млн. лева нужни за възобновяване на вредите в Царево са по първични калкулации.

“Колко тъкмо ще коства, ще е ясно при изработката на подробните калкулации. Трябва да се има вяра на научните данни. На такива, които са направени от хората, които могат да ги изготвят, а не въз основата на данни от Google или обществените мрежи. Нека първо да забележим какви са действителните стойности и да се изричат хора, които имат пълномощия в тази област. Да внесем и малко успокоение в популацията, тъй като смяната на климата ще се случва с години. Държавата ще би трябвало да се приготви. Вместо да се сочим с пръст, би трябвало да си подаваме ръка. Да създадем нужното при последваща сходна демонстрация на времето да сме по-подготвени. Ние сме единствено една дребна клетка от света. Никой не е по-голям от природата ”.

Той благодари на всички, които са взели участие в общинския щаб.

“Не е правилно, че няма страна! Премиерът даде извънредно висока оценка на всичко, което се е случило в общината през последните дни. Нямаме нито едно откъснато село. Навсякъде има вода, ток, интернет. Имаме почистени градове и села от клони и паднали дървета. Продължаваме да почистваме плажовете. Нормалният темп на живот в община Царево беше възобновен за 24 часа ”, съобщи той.

Кметът акцентира, че не е ясно тъкмо какъв брой ще са нужните средства за възобновяване на Царево. По думите му това ще стане ясно при правенето на подробните калкулации.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР