Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи поздрав за българския празник

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи поздрав за българския празник
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Да живее свободна и независима България!

Кметът на Пловдив Здравко Димитров насочи привет за българския празник – Деня на независимостта. Ето какво написа градоначалникът:
Прочетете още
„ Уважаеми съграждани,

22 септември 1908 година е датата, която подхранва в най-голяма степен мощното неспокойствие в годините след нашето обединяване в най-новата ни история.

Независимостта на България е оня акт, в който народът ни прогласява на света, че още веднъж заема почтено място на интернационалната карта. А привилегията да се назоваваме самостоятелни е написана в Манифеста, който прочита княз Фердинанд преди 115 години:

„ Винаги миролюбив, моят народ през днешния ден копнее за културен и стопански напредък; в това отношение нищо не трябва да спъва България; нищо не би трябвало да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на народа ни, такава е неговата воля “.

Ние много постоянно се обръщаме към предишното, с цел да търсим поучения, само че като че ли и до през днешния ден ни убягват заветите, които да ни оказват помощ да поемем в вярната посока за бъдещето ни.  

Нека днешният ден още веднъж ни върне към тези думи, които оставиха предците ни. Сигурен съм, че единствено като намерим мъдростта в изреченото можем да продължим с убеденост напред.

Да живее свободна и самостоятелна България!

Да живее българският народ! ”

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР