Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъде разпределена

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъде разпределена
Коментари Харесай

Кметът: 25 млн. за ст. "Христо Ботев" и 12 млн. за "Локомотив"

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разгласи по какъв начин ще бъде разпределена сумата от 37 млн. лева за стадионите и базите в града.

" 25 милиона ще са за " Ботев " (Пд), а 12 за " Локо " (Пд). Няма да има пари за " Марица " и " Спартак ". Не знам кой ги пуска тези спекулации. Лично аз и безкомпромисно ще проследявам, по какъв начин ще се изразходват парите. Единствените хора, които ми се обадиха, когато почитателите подскачаха бяха Ангел Палийски (б.ред. - някогашният президент на " Ботев " ) и Христо Крушарски (б.ред. - притежателят на " Локомотив " ). Това желая да се знае. Всички други се изпокриха. Сега когато всичко се случи, по какъв начин тези които ми желаеха ще ме гледат в очите. Аз от самото начало съм работил за техните ползи и ето нещата се случиха. Винаги има хора, които желаят хубавите неща да не се случат ", съобщи Димитров.

Собственикът на " Ботев " (Пд) Георги Самуилов незабавно благодари на премиера за парите и прикани почитателите в събота от 11 ч. да се срещнат с Бойко Борисов на градежа на ст. " Христо Ботев ". Тъкмо за събота последователите на " Ботев " бяха възнамерявали протестно шествие, с искане за съответни дейности за дострояването на стадиона. След отпущането на средствата обаче митингът се анулира.

Собственикът на " Локомотив " Христо Крушарски също бе удовлетворен. " Това ще помогне на " Локомотив " безпределно доста. Ще имаме едно украшение, което ще може да събере върлите почитатели и умерени хора. Да има къде да седнат и да се любуват на това, което прави тимът ", разяснява той пред " Диема спорт ". След което разказа идващите стъпки след отпущането на парите:  " Нашият проект беше за шест години. При това състояние нещата ще се изпреварят и мисля, че до края на тази година ще имаме две трибуни като хората, а третата ще бъде стартирана . Общинският съвет ще реши дали тези средства ще бъдат употребявани за базата на клуба или стадиона. Така или другояче, ние ще вършим и едното, и другото. Базата изпреварва малко събитията, тъй като се разбрахме с общината да подпишем контракт за наем, с цел да влагаме и да строим игрищата, до момента в който се движат формалностите за концесионния контракт. Така ще изпреварим събитията и до есента ще имаме най-малко два терена, където да упражняват децата.  В приключен тип стадион " Локомотив " ще съставлява едно украшение, което ще разполага с 11 400 места. Целият стадион ще бъде затрупан, 4 категория на УЕФА. Проектът го има, има и работната част. Остана да мине единствено процедурата с разрешителните за строителството. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР