Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна посланика на САЩ у

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна посланика на САЩ у
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив посрещна посланика на САЩ у нас

Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин. На срещата двамата са разискали идното домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата, напредъка на работата по реставрацията и социализацията на Епископската базилика на Филипопол. Проектът се реализира взаимно от общината и Фондация "Америка за България " и заема централно място в програмата на града за 2019 година.

Иван Тотев е благодарил и за ремонта на постройката на Основно учебно заведение "Душо Хаджидеков ", който се финансира от държавното управление на Съединени американски щати. От своя страна американският дипломат е споделил, че Пловдив е специфичен град и е поискал триумф на самодейността Европейска столица на културата, се показва още в известието.

На срещата са участвали още Матю Хагенгрубер - консултант по въпросите на културата и образованието в посолството на Съединени американски щати и Стефан Стоянов - заместник-кмет "Oбразование, бизнес развиване, европейски политики и интернационално съдействие " на Община Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР