Кметът на Перник Вяра Церовска и управителя на Trelleborg Sealing

...
Кметът на Перник Вяра Церовска и управителя на Trelleborg Sealing
Коментари Харесай

Шведска компания откри нова производствена база в Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска и шефа на Trelleborg Sealing Solutions Александър Колев прерязаха лентата на новата индустриална постройка на компанията в Перник. Шведското дружество е вложило над 4 милиона евро в новопостроената база, оповестиха от Община Перник.

Компанията е водещ международен снабдител на уплътняващи произведения, която предлага необятна гама от артикули, като прътови и бутални уплътнители, чистачи, радиални маслени уплътнители или елементарни O-пръстени. На откриването с изключение на кметът на Перник Вяра Церовска участваха също и заместник-кметът Денислав Захариев, регионалният шеф Ирена Соколова, кметът на кв. "Изток " Емил Костадинов и Кристиан Бок, президент "Глобални индустриални действия Еластомери " на Trelleborg AB.

Новата база ще разшири с повече от 1000 кв. метра индустриална и складова повърхност съществуващото дружество. През идващите 3 години от Trelleborg Sealing Solutions възнамеряват разкриването на 60 нови работни места. Според компанията, тази новопостроена база има капацитет да увеличи размера на производството и на продажбите.

"Днес се завърши една договорка сред Община Перник и компания Trelleborg, с която опциите й се разшириха с още 7 дка. За нас е привилегия, че толкоз сериозна компания с съвременно произвеждане разпростира тук своите благоприятни условия ", съобщи кметът на Перник Вяра Церовска.

Trelleborg Sealing Solutions е част от огромен тръст, който е международен водач в региона на инженерните полимерни решения за уплътнение и отбрана при сериозни приложения в тежки условия, имащ почти 120 индустриални предприятия в 51 страни по света с над 24000 чиновници. Компанията в Перник е профилирана в производството на механически елементи от течен силикон. Инвестицията е от основно значение както за бъдещето развиване на компанията, по този начин и за икономическото развиване на района. Производствената база в Перник бе открита през 2010 година, а градежът на новата продължи към година. Към момента в предприятието у нас работят 150 служителя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР