Кметът на Община Трявна Денчо Минев обяви пълно бедствено положение

...
Кметът на Община Трявна Денчо Минев обяви пълно бедствено положение
Коментари Харесай

Трявна обяви бедствено положение заради снежната буря, има хора без храна и вода

Кметът на Община Трявна Денчо Минев разгласи цялостно бедствено състояние на територията на цялата община, откакто свика изключително съвещание на общинския действен щаб по-рано през днешния ден с всички ангажирани звена по зимното поддържане. Това оповестиха от регионалната администрация в Габрово.

Въпреки неспиращата денонощна работа на управлението на Община Трявна и съгласуване дейностите с мобилизираните екипи на ДЗЗД " Зимно поддържане ", районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Трявна, пожарната, ВиК и електроразпределително сдружение " Енерго Про ", все още ситуацията остава усложнена с продължаващ снеговалеж.

" Имаме бедстващи хора без вода, без храна, бременни дами, неразринати пътни сектори с нападали клони и дървета, липса на ток в много обитаеми места, спиране на зареждането в Трявна и Плачковци, само че желая да стане ясно на всички жители, че ние не може да достигнем навреме до селата и да разчистим пътищата, заради заварен контракт от предходното ръководство, според който снегопочистващите компании стартират да обслужват тези обитаеми места до 24 часа след започване на снеговалеж ", съобщи по време на спешния щаб кметът на Община Трявна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР