Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели за успешно спечелени

...
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели за успешно спечелени
Коментари Харесай

LED осветление и спечелени проекти за над 4 000 000 лева в община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев показа за сполучливо извоювани планове и подписани контракти за над 4 000 000 лв.. Първият, който е и от голямо значение за общината е въвеждането на съвременно енергоспестяващо LED осветяване. Финансирането е в размер на 1 289 424 лв. от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България по процедура " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “.
Прочетете още
Общината от своя страна е отделила близо 400 000 лв., което значи, че до края на мандата ще бъдат вложени за LED осветяване в град Стамболийски и четирите обитаеми места близо 1 600 000 лв.. Изграждането на LED осветяване ще е по-силно и по-ефективно.

Осветителните тела са известни още като „ умни лампи ”, тъй като се задействат от датчици при съществуване на придвижване на коли или пешеходци. При такова придвижване пътят се осветява оптимално в избран сектор, като датчикът регистрира и спецификата на терена, който може да е градска част, парк, бул., пешеходна зона или по-отдалечен регион.

В момента, в който се записва придвижване от най-близкото тяло, интензивността на осветлението се усилва и се изпраща радиосигнал до идващите улични лампи, включени в електрическата верига. Когато няма придвижване в сектора, лампите светят по-слабо и тази спестовност на ток ще даде опция за монтиране на повече улични лампи, като ще се обзет и местата, където сега няма такива.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР