Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев е на работно посещение

...
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев е на работно посещение
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски е на работно посещение в Германия

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев е на работно посещаване в град Майнц, Германия. Визитата е по покана на изпълнителния шеф на немския холдинг Mainzer Stadtwerken Даниел Гар. „ Аз като член на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България спомагах да се реализира контактът с господин Гар, тъй като с него сме в партньорски връзки по отношение на желанието на ръководения от него холдинг за създаване на фотоволтаичен парк за към 15 милиона евро на територията на нашата община “, разяснява кметът Мараджиев. 



Той е в Майнц дружно с ръководителя на Националното съдружие на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, зам.-председателя и кмет на Димитровград Иво Димов, зам.-председателя и кмет на Троян Донка Михайлова, изпълнителния шеф на сдружението Силвия Георгиева и сътрудници кметове от цяла България. Посещението на българската делегация е почнало със среща с генералния консул на България във Франкфурт господин Неделчо Михайлов. Следващите работни срещи са се състояли през днешния ден в постройката на Mainzer Stadtwerken - общинско сдружение, което дава отговор за даването на електрозахранване, газоснабдяване, водоснабдяване, улично осветяване, публичен превоз, произвеждане на ел. сила, в това число от възобновими източници, транспортиране и преправка на боклуци и други услуги на територията на общината. „ Точно това желая да реализираме и в нашата община: Зелена котловина, фотоволтаици, произвеждане на водород, тъй като бъдещето е в зелената сила “, сподели още Георги Мараджиев. Той показа, че е имало планувана среща с кмета на града Михаел Еблин, само че тъй като от две седмици той е назначен за министър на вътрешните работи на провинцията, срещата е била със заместник-кмета Гюнтер Бек. 

Град Майнц е прочут с това, че тук е основана имунизацията „ Пфайзер “ против Ковид-19 и по-късно компанията производител заплаща налог на общината един милиард евро, като това е добър образец за децентрализация. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР