Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев изказва своите поздравления

...
Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев изказва своите поздравления
Коментари Харесай

Община Разлог има повод за гордост: Кукерската група от с.Бачево с награда от фестивала Симитлия - Древната земя на кукерите 2024  


Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев изрича своите поздравления към смесената кукерска група от млади и остарели поданици на Бачево, която завоюва „ Награда за неизменност и предпазване на традициите “ от XX-то юбилейно издание на фестивала за кукерски и маскарадни игри в Симитли – „ Симитлия – Древната земя на кукерите “ 2024.
На стадиона в Симитли групата от Бачево (община Разлог) впечатли над 20- хилядната аудитория и журито на фестивала, с хубостта на разложкия чауш, достоверни български дрехи и ритуала „ Престъпулка “, по време на който най-малката участничка Анастасия Колчева си избра микрофон, с който да води ритуалите на своето село, когато порасне.
Сред 45 групи от цялата страна, над 200 бачевци почтено завоюваха следващо отличие от фестивала, допълвайки сбирката от заслужените през 2023-та година награди за „ Най-добра хореография “ и „ Масово присъединяване “, второ място за гостуваща група през 2018-та година и десетки награди за присъединяване в маскарадни игри.
Община Разлог показва своята признателност и благодарност към уредниците на фестивала - Община Симитли, с пожелания да пребъде " Симитлия - Древната земя на кукерите "!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР